מבזקים
סרוגים

צעיר ישראלי נהרג לאחר שנפל מצוק בקליפורניה

תומר פרנקפורטר, צעיר בן 18 מירושלים, נהרג לאחר שנפל מצוק בפארק הלאומי יוסמיטי שבקליפורניה. על פי ההערכות, פרנקפורטר נעמד על ראש הצוק, איבד את שיווי המשקל- ונפל אל מותו

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ה אלול התשע"ח
צעיר ישראלי נהרג לאחר שנפל מצוק בקליפורניה
צעיר ישראלי נהרג לאחר שנפל מצוק בקליפורניה צילום: פארק יוסמיטי בקליפורניה (צילום: שאטרסטוק)

טרגדיה בארה"ב: משרד החוץ הודיע היום (רביעי) כי תומר פרנקפורטר, צעיר בן 18 מירושלים, נהרג לפנות בוקר לאחר שנפל מצוק בפארק הלאומי יוסמיטי שבמדינת קליפורניה. הודעה על מותו נמסרה למשפחתו.

על פי הדיווחים, פרנקפורטר טייל לבד עם אנשים אחרים שפגש במהלך שהותו בפארק. ככל הנראה, הוא עמד על צוק בזמן שניסה לצלם, ואיבד את שווי המשקל שלו כשניסה לעלות חזרה. הדבר הוביל לכך שנפל למותו מגובה של כמה מאות מטרים. המשטרה המקומית חילצה את גופתו, ובמחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי במשרד החוץ מסייעים כעת בהעברת הגופה לקבורה בישראל.

פארק יוסמיטי מהווה מוקד משיכה מרכזי לתיירים בקליפורניה, כאשר על פי ההערכות כארבעה מיליון מבקרים מגיעים מדי שנה למקום. מדי שנה נרשמים בממוצע 100 מקרים של פציעות, וכ-16 מקרי מוות באזורים השונים של הפארק. מקרה המוות האחרון התרחש ביוני האחרון, כאשר שני מטפסי הרים נפלו אל מותם בזמן שניסו לטפס על מצוק ענק המכונה "אל קפיטן" המתנוסס לגובה של 915 מטרים.

מוות פארק יוסמיטי קליפורניה