הפגנה נוספת של תושבי דרום תל אביב, במטרה לגרוש את המסתננים מישראל בחזרה למדינתם עוררה סערה, כשבמהלכה שרפו המפגינים את תמונתו של שר הפנים אריה דרעי.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במהלך ההפגנה שהתקיימה סמוך לתחנה המרכזית, בה השתתף חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', נשמעו קריאות נגד ראש הממשלה נתניהו ונשרפו בנוסף גם דגלי אריתראה
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
כחלון האשם היחידי במצב
סמוטריץ' ביקר את המפגינים ואמר: "מה שאני לא מבין זה את הכעס של המפגינים על אריה דרעי. הוא דווקא עושה את מה שהוא יכול. הכתובת לביקורת (ולא חלילה לשריפת תמונות) היא משה כחלון שטרפד את פסקת ההתגברות ומונע את הרחקת המסתננים. הוא האשם היחידי במצב. חבל שמפנים את החיצים לכתובת הלא נכונה".
השר זאב אלקין אמר כי הוא "מגנה מכל וכל את שריפת תמונות השר דרעי בהפגנה בתל אביב". אולם אמר כי דרישתם של תושבי דרום תל אביב מהממשלה לפתור את בעיית המסתננים היא דרישה צודקת. "אפשר להבין אפילו את כעסם על הממשלה בגלל שהבעיה טרם נפתרה, למרות שבית משפט העליון לצערי כבל את ידי הממשלה והכנסת והרחיק את הפתרון כשביטל פעמיים את החקיקה של הכנסת. אבל שום דבר לא מצדיק שריפת תמונות של איש ציבור. נחצה כאן קו אדום!"
שר התיירות יריב לוין התייחס גם הוא לשריפת תמונותיו של השר דרעי בהפגנה ואמר: ״ראש הממשלה ושר הפנים עושים כל מאמץ על מנת לפתור את בעיית המסתננים, והמחאה המופנית כלפי השר דרעי אינה מקובלת, אינה לגיטימית וראויה לכל גינוי. האחריות למצב מוטלת על כתפי בג״ץ אשר פעם אחר פעם מטרפד כל ניסיון חקיקה אשר יביא לפתרון הסוגיה.״
תגובה מפתיעה יצאה מיריבו המר של דרעי, השר לשעבר אלי ישי: "יש לי ביקורת חריפה על התנהלות השר דרעי בסוגיית המסתננים" פתח ישי כשהוא סבור כי "דרעי לא עושה דיו בכדי לפתור את מצוקת תושבי דרום ת״א, אולם הבהיר, "מכאן ועד לשרוף את תמונתו, הדרך רחוקה".
ישי ציין כי: "גם במאבק יש קווים אדומים שאסור לחצות. מצוקת התושבים ברורה, אך ראוי שיבחרו בדרכי מחאה ראויות יותר. המטרה לא תושג באלימות".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
אוראור
לצדו של דרעי - אפילו שדרעי היה בעד רבין - ונגד עמיר ובני עקיבא - השמאל קרא לדרעי גנב ופושע - וצהל כשהוא נכנס לכלא - ודרעי גם לכאורה משכיר...
לצדו של דרעי - אפילו שדרעי היה בעד רבין - ונגד עמיר ובני עקיבא - השמאל קרא לדרעי גנב ופושע - וצהל כשהוא נכנס לכלא - ודרעי גם לכאורה משכיר דירות למסתננים - ובכל זאת השמאל נגדו - אבל אל לנו להיות מופתעים: גם כשבנט וביבי ניסו למצוא חן בעיני השמאל - השמאל היו נגדם. נו - כמו שאני נוהגת לציין:" אתה מחבק קוצים - אז אל תתפלא שאתה נדקר" - והמבין יבין.
המשך 10:36 31.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בוז לבג''צ
הבנתם??
08:41 31.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר