ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר היום (ראשון) בבית הכנסת הכוראלי בווילנה, כחלק מביקורו המדיני בליטא שנערך בימים האחרונים. בבית הכנסת נתניהו נפגש עם נציגי הקהילה היהודית של ליטא, ביניהם יו"ר הקהילה היהודית של ליטא פאינה קוקליאנסקי, ראשי הקהילה היהודית בליטא, אנשי הקהילה, רבנים וחזנים.
באירוע השתתפו גם חבר הפרלמנט של ליטא עמנואל זינגריס ושר החוץ של ליטא לינאס לינקביציוס, אשר זכה לברכה מיוחדת מראש הממשלה וכונה "ידיד יקר". "אני רוצה להודות לך על שאתה ניצב לצידה של ישראל ולצד האמת בפורומים אירופיים, ועל כך שאתה מספר לעמיתיך על מה שישראל עושה כדי להציל את חייהם של אזרחים אירופיים רבים כל כך" אמר. "בזכות אנשי המודיעין האמיצים ורבי התושייה שלנו, הצלנו חיים של אזרחים אירופיים רבים במדינות רבות. ישראל, במובנים רבים, היא המגן של אירופה, והגיע הזמן שאירופה תבין זאת".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בהמשך דבריו תיאר את סיורו בעיר וההתרשמות מההיסטוריה היהודית באזור: "רעייתי שרה ואני צעדנו אתמול ברחובות הגטו היהודי בווילנה, וראינו את הבתים היהודיים. שרה אמרה שהיא יכולה לראות את פניהם של הילדים היהודים הקטנים מלפני 75 שנה. ראינו את התיאטרון היהודי, יכולנו לשמוע את נגינת הכינורות, ראינו חדרים של חלק ממאה בתי הכנסת היהודיים, ראינו את הבריקדות, שם יחיאל שיינבוים ורעיו האמיצים לחמו עד מוות בכובשים הנאצים".
"ראינו את ההתנגדות היהודית בלבו של הגטו וראינו את החצרות בהן קיבצו את היהודים לפני שהם נשלחו לפונאר, שם הם נורו ע"י משתפי פעולה ליטאים וע"י הנאצים ולאחר מכן הושלכו אל תוך בורות המוות. ראינו את כל זה" הוסיף. "ראיתי את תמונותיהם על קירות הגטו, שמעתי את סיפוריהם, רציתי לומר להם: 'אנחנו כאן, חזרנו, אנחנו חיים. עם ישראל חי!'. אתמול ראינו את תפארתה של וילנה היהודית שאבדה, ובביקור זה אנחנו רואים ביטוי למה ששוקם – עלייתה של מדינת ישראל היהודית שנולדה מחדש. איזו דרך עשינו ב-75 שנה, מבורות המוות של פונאר למעצמה הולכת ועולה בעולם".

נתניהו גם התייחס לקשר האישי שלו אל המקום, בו הוא מבקר בפעם הראשונה כראש ממשלה. "משפחתי היא בעלת שורשים ליטאיים עמוקים, אני ליטאי משני הצדדים. אני מגיע לווילנה כראש מדינה יהודית גאה, חזקה ומתקדמת" אמר. "מה השתנה ב-75 השנה האחרונות הללו מבחינת העם היהודי? לא הניסיונות להשמיד אותנו, עדיין יש כאלה שמבקשים להשמידנו. איראן מצהירה על כך מפורשות, חמאס אומר זאת מפורשות וכך גם אחרים. מה שהשתנה הוא היכולת שלנו להגן על עצמנו בכוחות עצמנו".
"איננו עוד חסרי הגנה, איננו עוד חסרי ישע. אנחנו כוח ששולט בגורלו שלו, באמצעות מדינת ישראל והצבא הישראלי" הוסיף. "זהו שינוי מופלא של ההיסטוריה. זוהי משמעותה של המדינה היהודית – היכולת של יהודים להגן על עצמם. באמצעות היכולת הזאת להגן על עצמנו, בנינו מדינה מופלאה בפרק זמן כל כך קצר. יש לנו מדע, יש לנו טכנולוגיה, יש לנו תרבות, יש לנו לימודי רבנות, יש לנו אמונה ויש לנו קידמה. ישראל משמשת מגדלור, דוגמה ומופת למה שעם חופשי יכול לעשות ברגע שניתנת לו ההזדמנות להיות אדון לגורלו. עם העצמאות הזאת, יש לנו עכשיו ידידויות חדשות, ויש לנו ידידות כזאת עם ליטא הדמוקרטית".

עוד אמר כי "ישראל וליטא הן שתי דמוקרטיות קטנות המתמודדות עם אתגרים, אבל בטוחות ביכולתן לאחוז בעתיד, ונוכל לאחוז בו טוב יותר יחד. הביקור הזה הופך את זה לאפשרי יותר, ואני מודה לכם על קבלת הפנים. אני מודה גם לממשלת ליטא על עמדתה האיתנה נגד אנטישמיות ועל עמידתה לצד האמת, שזהו מאמץ תמידי שיש לטפח אותו תמיד. אנו תומכים בכם ומעודדים אתכם להמשיך בכך. תודה גם על זה".
"כשאני ניצב כאן היום בבית הכנסת הכוראלי בווילנה ואחרי הביקור הקשה ביום שישי בבורות המוות בפונאר, אני יודע שישנם שני לקחים מן השואה שלעולם לא נשכח" סיכם. "הראשון הוא שחובה לגדוע את הרשע באיבו, לעצור דברים רעים כשהם קטנים, להילחם בברבריות, בטרור וברדיקליות כשהם קטנים ולא לאפשר להם לגדול. השני הוא שליהודים תהיה היכולת להגן על עצמם בכוחות עצמם. זוהי המשמעות של המדינה היהודית. זה מה שעשינו וזה מה שתמיד נעשה. נצח ישראל לא ישקר".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
עם ישראל חי
יהי ה' עמו כל הימים לקדש שם ה' ושם ישראל בעמים
16:57 26.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר