"שי לחג", גרסת חמאס: כעשרת אלפים משפחות מרצועות עזה קיבלו היום (רביעי) הודעת סמס מחמאס, האומר כי מענק בסך 250 שקלים מחכה להם כמתנה מארגון הטרור לרגל חג הקורבן.

"לקבלת מתנה מחמאס על סך 250 שקלים (יש להגיע) לבנק 'אל-אינתאג' מחר, יום שבת [הטעות במקור]" נכתב בהודעת חמאס שנשלחה למכשיריהם הסלולריים של המשפחות. "חובה להביא תעודת זהות". ההודעה נשלחכה באופן בלעדי למשפחותיהם של מחבלים הפעילים בארגון.

ההודעה המקוממת נחשפה על ידי מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף כמיל אבו רוקון, אשר הציג את הדברים בעמוד הפייסבוק "אלמונסק" בערבית. "חמאס מציע מענק לרגל חג הקרבן. לכאורה צעד מבורך, אולם לאחר בדיקה התברר כי הוא מיועד באופן בלעדי לאנשי ארגון הטרור בלבד" טען. עוד הביע ביקורת על המהלך של הארגון, ושאל: "אם הנהגת חמאס אכן שולטת ברצועה כפי שהיא טוענת, אתם לא חושבים שעליה להתחשב בכל תושבי הרצועה, בלי קשר לשיוכם הארגוני, המפלגתי או הפוליטי?".