מתנגדים לאנטישמיות: 24 חוקרי שואה פנו השבוע במכתב למנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, בדרישה שיפעל להסיר פוסטים המכחישים את השואה המועלים לרשת החברתית הפופולרית.
"להפצת הכחשת שואה יש השלכות נרחבות על היהודים בעולם" נטען במכתב. "כל רצח עם החל בעיוות של המציאות והפצת דעות קדומות. הכחשת שואה הובילה בעבר למתקפות אנטישמיות חמורות ביותר, והפצת אנטישמיות היא דרך מוכחת שמובילה משנאה רטורית לפעולות אלימות. חוסר הפעולה רק מעודד את התפשטות הרוע". עוד הציעו לפעול בשיתוף פעולה עם עובדי החברה ולסייע להם "להתנגד לגזענות, לשנאה ולדעות קדומות".
מנכ"ל מוזיאון השואה בוירג'יניה, שמואל אשר, ציין כי בשבוע שעבר פייסבוק הסירה את עמוד הפייסבוק של אתר "Infowars", אשר שימש להפצת תאוריות קונספירציה קיצוניות- ביניהם שנשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה היה חבר בארגון הטרור אל-קעידה, וכן שאירועי הירי בתיכונים בארה"ב מבויימים. "מנהל האתר אלכס ג'ונס טען בעבר כי מערכת הבריאות בארה"ב מנוהלת על ידי מאפיה יהודית" טען בראיון לאתר Jewish Week. "הוא קידם אג'נדה של שנאה והסתה, בדומה למכחישי השואה".
"אם פייסבוק הסירו תכנים מסיתים במקרה אחד, הם צריכים לעשות זאת גם בכל המקרים האחרים. אני מקווה שצוקרברג יוכל לבצע מהלך כזה" הוסיף. "העמדה של פייסבוק מראה צביעות. אנו נשמח לקבל הסבר מהם".
כזכור, לפני כחודש צוקרברג אמר כי פייסבוק לא תמחק פוסטים או עמודים שמכחישים את השואה, כשלטענתו זכותם להביע את דעתם ברשת. "אני תמיד רואה אנשים שמכחישים את השואה. כיהודי, אני חושב שזה מאוד פוגעני, אבל בסופו של דבר אני לא מאמין שהפלטפורמה שלנו צריכה להוריד את זה" אמר. "אני חושב שיש דברים שאנשים טועים בהם, ואני לא חושב שהם טועים בזה בכוונה. קשה להוכיח כוונה רעה או לדעת מה הייתה הכוונה המקורית. זה לא נכון להסיר תכנים של אנשים מהפלטפורמה אם הם לא מבינים משהו".
דבריו של צוקרברג עוררו סערה נרחבת בקרב הקהילה היהודית, אשר האמינה כי צוקרברג היהודי מגן על מכחישי שואה. בעקבות הביקורות הנרחבות, צוקרברג התנצל והבהיר כי "לא התכוונתי להגן על מכחישי שואה ועל כוונותיהם". לטענתו, "הנושא הזה מאוד מורכב ומאתגר, אך אני מאמין שפעמים רבות הדרך הטובה ביותר להילחם בדיבור הרע היא על ידי דיבור טוב".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים