מבזקים
סרוגים

דיווח בארה"ב: "הסכם בין ישראל וחמאס קרוב"

בכיר ישראלי אמר לעיתון "לוס אנג'לס טיימס" כי הסכם הסדרה בין ישראל וחמאס "כמעט מוכן לגמרי, ויגיע בקרוב". במקביל, שר הביטחון יכנס דיון להערכת המצב ברצועה לאחר יומיים של שקט, וישקול לפתוח מחדש את מעבר כרם שלום

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ג' אלול התשע"ח
דיווח בארה"ב: "הסכם בין ישראל וחמאס קרוב"
דיווח בארה"ב: "הסכם בין ישראל וחמאס קרוב" צילום: הסוף לעימותים בגבול הרצועה? (צילום: עבד ראהים חאטיב\פלאש 90)

בדרך להסדרה? גורם בכיר ישראלי, המעורב במשא ומתן להסדרה ברצועת עזה אמר הבוקר (שלישי) לעיתון "לוס אנג'לס טיימס" כי הסכם הסדרה בין ישראל וחמאס "כמען מוכן לגמרי, ויגיע בקרוב מאד". עוד דווח כי שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלדנוב הכריז אתמול על שתי תכניות סיוע לתושבי הרצועה שייושמו כחלק מההסכם המתהווה.

לדברי גורמים ביטחוניים בכירים, כבר יומיים שהשקט נשמר בגבול רצועת עזה, ללא עפיפונים או בלוני תבערה וללא עימותים אלימים בגדר הגבול. לדבריהם השרפה שפרצה אמש בדרום לא נובעת מהצתה, אך בכבאות והצלה מחוז דרום סתרו את דבריו של הגורם הבכיר ואמרו כי נגרמה שרפה אחת כתוצאה מבלון תבערה באזור תל גמה.

במקביל, שר הביטחון אביגדור ליברמן יכנס היום בשעה 12:00 דיון להערכת המצב עם ראשי צה"ל ומערכת הביטחון. על פי הדיווחים, ליברמן ישקול לפתוח את מעבר כרם שלום במלואו ולהגדיל מחדש את מרחב הדיג ברצועה במידה והשקט יישמר. במערכת הביטחון רוצים לבדוק האם השקט שנשמר מאז אתמול אכן יישאר, ואם אכן מדובר במגמה שתימשך – ישראל תשקול הקלות נוספות בימים הקרובים.

אביגדור ליברמן הסדרה חמאס רצועת עזה