אלון שגב, לוחם המשרת 25 שנה במילואים הוזעק בסוף השבוע האחרון לטפל בהתפרעות פעילי שמאל בואדי שלמרגלות הישוב "מעלה חבר" שבהר חברון. הוא תועד כשהוא מפעיל כלפיהם אלימות ובעקבות כך, הושעה מתפקידו בצה"ל. לטענתו, הוא הדף את המצלמה בלי להכותו.
בתיעוד שפורסם בערוץ עשר, נראה שגב כשהוא מכה את הפעיל לאחר שהפעילים דחפו את המצלמה לפניו והתגרו בו. הם תיעדו את הרגע בו הדף את המצלמה והפיצו את הסרטון, שלדבריו שקרי.
צפו: לוחם במילואים תקף פעיל שמאל בהר חברון – והושעה • @OrHeller עם התיעוד המלא >> https://t.co/VsW38DLC1L pic.twitter.com/FJWDPwJT19
— חדשות 13 (@newsisrael13) August 13, 2018
בתגובה, העלה שג בסרטון לרשתות החברתיות, בו תקף את ההחלטה לשלוח אותו הביתה: "המג"ד החדש שלנו בגדוד ראה את הסרטון, קרא לי ואמר שלפי מה שרואים אין מה להתווכח או להסביר וכי תקפתי את הפעיל בצורה לא מכובדת", אמר שגב, "לצערי, כל ההסברים שלי שכל מה שעשיתי זה לדחוף את המצלמה".
"סוכני השמאל נוהגים ללבות את האש. אלון הושעה מפעילות והיום נשלח הביתה בבושת פנים. כך הסתיים שירות מפואר בצבא. אני מבקש סליחה מאלון היקר, בשם לוחמי צה"ל לדורותיהם, על דבר הנבלה שעשו לו. איני יודע לאיזה תהומות נוספים יכול להידרדר הצבא היקר לכולנו. בושה". כתב פעיל הימין רן כרמי בוזגלו בחשבון הפייסבוק שלו.
מטעם צה"ל נמסר בתגובה: "מתחקור האירוע עולה שהלוחם פעל בצורה שאינה הולמת, גם באופן שבו התבטא וגם באופן שבו הרים יד על האזרח. לאחר תחקיר הוחלט להשעות אותו מפעילות מבצעית".
תגובות