לאחר כשעתיים של רגיעה, אזעקה נשמעה סמוך לשעה 15:00 בבאר שבע ויישובים נוספים במרכז הנגב, ביניהם לקיה, עומר, והמועצה האזורית לכיש. כשעה לאחר מכן נשמעו אזעקות גם בשדרות, וכן דווח כי פצמ"רים נפלו ליד יישוב במועצה האזורית אשכול. אין נפגעים ולא נגרם נזק מאירועי הירי.
על פי הדיווחים, שתי רקטות נורו מרצועת עזה לעבר באר שבע והתפוצצו בשטחים פתוחים ללא נפגעים. זו הפעם הראשונה שבה נשמעת אזעקה בבאר שבע מאז סיום מבצע "צוק איתן" בשנת 2014.ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', קרא לתושבי העיר להישאר רגועים. "למרות השיגור, בשלב הזה אין שום הנחיות מיוחדות. צריך להיאזר בסבלנות" טען בראיון לכאן 11.
עוד קרא למערכת הביטחון לפעול ביד קשה יותר מול חמאס, כשלטענתו "אף מדינה לא הייתה מרשה לעצמה שיפגעו בביטחון של תושביה. לגיטימי שהמדינה מנהלת משא ומתן, אבל צריכים להיות קווים אדומים. כנראה שנאלץ לנקוט בפעולות דרסטיות ואגרסיביות יותר".
האזעקה הנוכחית מגיעה למרות הצהרותיה של חמאס על כך שהסבב הנוכחי של ההסלמה בדרום הסתיים. "הפעילות המשותפת של תא ההתנגדות הפלסטיני הסתיימה, לאחר שההתנגדות הגיבה חזרה לפשעי הכיבוש" אמר בכיר בארגון בהצהרה לתקשורת הפלסטינית מוקדם יותר היום. עוד טען כי המשך הרגיעה תלויה בהתנהגותה של ישראל. האזעקה הנוכחית בבאר שבע היא השנייה שנשמעה מאז פרסום ההצהרה הפלסטינית.
דובר חמאס, פאוזי ברהום, אמר מעט לפני הירי הנוכחי כי ישראל היא האחראית להסלמה הנוכחית, לאחר שתקפה את מוצב חמאס והביאה למותם של 2 מחבלים. "התזמון של ההסלמה בעזה והפגיעה באנשי ההתנגדות בעת שמשלחת חמאס הגיעה לקהיר, מוכיחים שהאויב הישראלי רוצה להכשיל את המאמץ של מצרים והאו"ם להרגעת המצב ברצועת עזה" טען. "ישראל היא זו הנושאת באחריות המלאה למה שקורה ברצועת עזה, והתגובה של ההתנגדות היא תגובה טבעית לפשעים של ישראל ומאמץ לחייבה לכבד את הבנות ההרגעה כפי שהיה בעבר".
מאז תחילת ההסלמה אמש שוגרו 180 טילים מרצועת עזה לעבר ישראל. בעקבות הירי של חמאס מטוסי קרב של צה"ל תקפו ברצועת עזה כ-150 מטרות של חמאס. היעדים שהותקפו על ידי צה"ל כללו בין השאר מתחם צבאי של גדוד מזרח רפיח, פיר של מנהרת לחימה מערבית לג'באליה וכמו כן שתי מנהרות לחימה שנמצאות בסמוך לחוף במרכז רצועת עזה השייכות לארגון הטרור.

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
רועי...
תנו להם להרגיש נצחון. גם כך הם 2 מיליון אנשים מסכנים!!
16:25 09.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכאל
צה"ל עדיין מתייחס להודעות החמ"ס? עד כדי כך מטומטמים? או אולי זוהי סתם התקשורת שמטמטמת את השכל?
15:20 09.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר