מתכון לדג סלמון במרינדת דבש 

מחפשים את הסוד לדג המושלם? עם לא פחות מ20 שני שום והשרייה ממושכת בדבש תצליחו להכין בקלות סלמון לא פחות ממושלם לשבת

מצרכים:
1 פילה סלמון שלם
20 שיני שום, כתשות
6 כפות דבש
מלח גס
בונוס- עשבי תיבול- טימין/ רוזמרין

אופן ההכנה: 
1. בקערה קטנה מערבבים את הדבש והשום הכתוש

2. מניחים את פילה הסלמון בתבנית חסינת אש, מורחים אותו בתערובת הדבש ומפזרים מעליו מלח גס.

3. מכסים את התבנית ומעבירים את התבנית למקרר למשך לילה שלם.

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מפזרים על הדג מעט עשבי תיבול (לא חובה) ואופים במשך 20 דקות. סמוך לשבת, מניחים את התבנית על הפלטה למשך שעה, פורסים ומגישים.

שבת שלום!