במכתב גלוי לרמטכ"ל, אותו מפרסם היום ראש ישיבת ההסדר בחיפה, הרב ד"ר אליהו זייני, הוא מתייחס להחלטות האחרונות שהתקבלו בפורום המטה הכללי של צה"ל.
במכתב מותח הרב ביקורת על הצהרתו של רא"ל בני גנץ כי 'כי הסמכות הבלעדית הקובעת בצה"ל וביחידותיו היא סמכות המפקד ולא אף גורם זולתה'.
"אוי ואבוי ליום בו ערכי מוסר ואמונה יקבעו על ידי מפקדי צבא. ביום כזה, עלולים אנו למצא את עצמנו במקום מאד מאד לא רצוי מבחינת עמנו, במקום בו נקבע שכל פקודה צבאית כשרה, והסוף ידוע לכולנו: המחנה בו אמך ז"ל והמבדיל לחיים טובים אמי מצאו את עצמן יחדיו, ובנס ניצלו מהשמדה." כותב לו הרב זייני.
"כשהוספת ש'המפקדים הם אלה שיקבעו, ללא כל התערבות חיצונית, את אופיין ואת דרך פעילותן של היחידות, בכפוף למדיניות צה"ל ולפקודות שבתוקף', התמלאתי עליך רחמים.
זה כשלושים שנה שאין גורם אחד בצה"ל המסוגל לעמוד מול התקפותיה של התקשורת העוינת לכל מימד לאומי, ואתה משלה אותנו (ואולי גם עצמך) ששום התערבות חיצונית לא תשפיע. אני עומד לדרוך עתה בנקודה רגישה, אך בעתיד עמנו אנו עוסקים כאן.
האם כבר שכחת שכל מינויך למשרה הרמה – שאינני מטיל כמובן לרגע שביב של ספק שמגיע לך ובזכות – הוא פרי התנפלות אכזרית על המועמד שנבחר לפניך. אין זו התערבות חיצונית בהחלטות צה"ל והדרג הביטחוני?!"
קודם לכן שיבח הרב זייני את קביעתו הראשונית של הרמטכ"ל בשאלת נוסח היזכור, לומר 'יזכור א-לוהים', החלטה ששונתה כעבור מספר שבועות, בעקבות המלצת ועדה בראשות קצין חינוך ראשי.
משטרת ההתנהגויות
על סוגית שירת הנשים בצה"ל כותב הרב כי בעיה זו לובתה מעבר לכל פרופורציה על ידי גורמים אינטרסנטיים אנטי דתיים ואנטי לאומיים.
"אדוני הרמטכ"ל הנכבד מאד, האם אתה מודע לאיזה מחוז אתם מובילים את עמנו?! מה הקשר בין שירת נשים ובין צה"ל? האם מדובר בצורך ביטחוני?! האם צה"ל ממונה עתה על 'פאבים'?! האם שעשוע החיילים נעשה צורך בטחוני?! אולי תביאו יום מן הימים גם רקדניות בטן לשעשע את הלוחמים?" כותב הרב.
על ההוראה החדשה לפיה תבדוק הרבנות הצבאית הראשית את הרבנים שבאים להרצות בפני החיילים, מגיב הרב בחריפות: "אם בנוסף לכל זה אנו רבנים נעמוד תחת השגחה של רבנות מטעם בצה"ל בשעה שנדבר עם תלמידינו, נצטרך שוב לגייס את מיטב יכולותינו כדי לעקוף 'משטרת מחשבות' זו. הדבר לא יהיה קשה במיוחד, והוכחנו זאת אף ב'סיביר' ובעידנים דומים במהלך תולדותינו, יהיה ודאי יותר קל בבית."
"נוכל תמיד להיפגש עם תלמידינו בשבתות, בחופשים, בפלאפונים (אא"כ ינסה אכ"א לחסום גם אלה בטכנולגיות ידועות ממקומות אפלים)." הוא כותב.
בסיום המכתב מברך הרב את הרמטכ"ל בבקשה שלא לשתף פעולה עם אותן מגמות הרסניות בתוך הצבא.
"יותר מכולנו, הנך מודע לסכנות האדירות המרחפות עתה על עמנו, וזה הזמן לעסוק בהן בלבד ולא בשטויות. "כממונה על בטחון עם ה', הדוף אותם כאיש צבא מנוסה, וברכת ה' תחול עליך ועל כל עמנו."
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
חכמה
10:27 06.01.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חן
07:23 06.01.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
reb
do it
01:50 06.01.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאיר קליין
בערוץ 7 ובעיתון בשבע. שם הוא מסביר בבהירות שהמטרה שלהם היא להלחם נגד הדתיים. גנץ וחבר מרעיו עושים זאת בכוונה תחילה. לכן מכתב כזה לא יעזור. אבל לא יעזור להם. בכל דור ודור קמו...
בערוץ 7 ובעיתון בשבע. שם הוא מסביר בבהירות שהמטרה שלהם היא להלחם נגד הדתיים. גנץ וחבר מרעיו עושים זאת בכוונה תחילה. לכן מכתב כזה לא יעזור. אבל לא יעזור להם. בכל דור ודור קמו עלינו לכלותנו והקב״ה הצילנו מידם. קטן עלינו גנץ ומפקדו וחבר מרעיו אויבי היהדות. עוצו עצה ותופר דברו דבר ולא יקום כי עמנו אל!!!!!!!!!
המשך 18:47 05.01.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי
16:11 05.01.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר