זליגה או ירי מכוון?

הסורים ירו רקטות שנחתו בכנרת

אזעקה הופעלה במועצה אזורית גולן לאחר שזוהה שיגור לעבר שטח מדינת ישראל שנחת בכנרת. בצה"ל אומרים כי מדובר בזליגת ירי מהלחימה הפנימית בסוריה. התושבים הורו לחזור לשגרה

הסורים ירו רקטות שנחתו בכנרת
צילום: לחימה אתמול בגבול הגולן (צילום: Basel Awidat/Flash90)

שתי אזעקות הופעלו אחר הצהריים (רביעי) בזו אחר זו במועצה האזורית גולן, זאת בעקבות הלחימה הפנימית בסוריה. כשהשיגור נחת בכנרת, לא ידוע על נפגעים.

שיגור נפל בכינרת, בחוף גופרה צילום קובי כהן
שיגור נפל בכינרת, בחוף גופרה צילום קובי כהן| צילום: נפילת הטיל במי הכינרת (צילום: קובי כהן)

מדובר צה"ל נמסר, כי "זוהה שיגור לעבר שטח מדינת ישראל. ככל הנראה מדובר בזליגת ירי כתוצאה מהלחימה הפנימית בסוריה". התושבים הורו לחזור לשגרה

בנות אזעקה בגולן
בנות אזעקה בגולן| צילום: האזעקה שתפסה את הבנות בגולן (קרדיט: באדיבות המצולם)

האזעקה מצטרפת לאירוע החריג שהתרחש אתמול, בשעה שטילי פטריוט שוגרו לעבר מטוס קרב סורי מסוג סוחוי שחדר לישראל. המטוס שהיה במעקב, חדר כשני קילומטר לשטח ישראל ויורט. בצה"ל אמרו כי "החל משעות הבוקר ישנה עלייה במאפייני הלחימה הפנימיים בסוריה ובתוך כך פעילות גוברת של כוחות אוויר סורים. צה"ל נמצא בערנות ומוכנות גבוהים וימשיך לפעול כנגד הפרות של הסכמי הפרדת הכוחות משנת 1974."

נזכיר כי ביום ראשון האחרון נורו שני מיירטי 'קלע דוד' לעבר טילי קרקע קרקע שנורו מסוריה. המיירטים לא פגעו, והטילים נחתו בשטח סוריה, די קרוב לגבול עם ישראל.

תגובות

2
2
נחמי
25.07.18

מה קורה בגולן עד מתי?

1
חמור מאוד
25.07.18

למה לא יורטו? ככה נתנו להם ליפול לכנרת?