לאפות באהבה: רעיונות ומתכונים מתוקים לט"ו באב

מתנות קטנות ומתוקות: רגע לפני ט"ו באב (שחל מחר), אספנו לכם כמה מתכונים מתוקים במיוחד שהאנשים האהובים עליכם ישמחו לקבל לא רק בחג האהבה העברי

לקלילים: מתכון לעוגיות לב מתוקות (אוזני פיל)

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים מופשר
1 ו1/2 כוסות סוכר
2 כפות קינמון / קקאו (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

2. מרדדים את הבצק למלבן בינוני בעובי של חצי ס"מ.

3. מפזרים 1 כוס סוכר (אפשר גם קקאו או קינמון) על פני שטח הבצק, ובעזרת האצבעות מטמיעים את הסוכר בבצק תוך כדי שמותחים אותו למלבן גדול יותר.

4. בעזרת סכין חדה מחלקים לשניים את הבצק, בדיוק באמצע.

5. מגלגלים כל חלק בנפרד לגליל כפול – כך שיצאו שני גלילים, כדי שתצא צורת לב יפה מגלגלים במקביל את שני הצדדים הארוכים באופן שווה כלפי האמצע.

6. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי שווה ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. (במידה והבצק דביק, מכניסים למקפיא במשך 10 דקות ומוצאים שוב)

7. מפזרים על העוגיות בתבנית את חצי כוס הסוכר הנותרת ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהעוגיות זהובות ופריכות.


לפוטוגניים: מתכון לקאפקייקס שוקולד

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
כוס קמח
רבע כוס סוכר
רבע כוס שוקולית
2 כפות קקאו
רבע כוס שמן
רבע מיכל שמנת מתוקה
4ביצים
לקישוט: קצפת וסוכריות קטנות בצורת לב
תבנית קאפקייקס/ מנג'טים מנייר או סליקון

אופן ההכנה:
1. מחמים תנור על 180 מעלות

2. מקציפים במיקסר 4 ביצים עם סוכר ולאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומערבלים

3. יוצקים את התערובת לתבניות הקאפקייקס/ המנג'טים על מגש באמצעות מצקת או כפית וממלאים כל שקעה בערובת קצת מעל האמצע

4.מכניסים לתנור שחומם מראש לחצי שעה ובודקים בעזרת הקיסם אם הקאפקייקס מוכן (אם הקיסם יוצא יבש= מוכן)

5. לאחר קירור קל בטמפרטורת החדר מזלפים קצפת/ שוקולד ומקשטים בסוכריות לב


למביני עניין: למתכון לפונדו שוקולד ופירות חתוכים

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
70 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים
פירות אהובים חתוכים ומסודרים על שיפוד

אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר בינוני על אש נמוכה את אבקת הקקאו עם חצי כוס מים, תוך בחישה מתמדת במשך דקה.

2. מוסיפים את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את שבבי השוקולד ותמצית הווניל ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהשוקולד נמס והתערובת נוזלית וחלקה.

4. מעבירים לכלי לפונדו/ כלי חרס יפה וטובלים את הפירות בהנאה


לרומנטיים: מתכון לנשיקות

נשיקות מתוקות

מצרכים: 

8-10 ביצים
500 גרם סוכר
צבע מאכל ורוד (לא חובה)

אופן ההכנה: 
1. מפרידים בזהירות בין החלבונים לחלמונים.

2. ממלאים סיר גדול במים רותחים על אש נמוכה. על הסיר מניחים סיר קטן בו מבשלים את החלבונים והסוכר. מבשלים כך במשך 10 דקות, תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס.

3. מעבירים את תערובת הסוכר והחלבונים לקערת מיקסר, ומקציפים במשך 10 דקות. מתחילים במהירות בינונית ובהדרגה מגבירים את הקצב, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

4. מוסיפים מעט צבע מאכל לקערת הקצף ובעזרת מרית מערבבים בתנועות קיפול בעדינות רבה, שהקצף לא יישבר.

5. מחממים את התנור לחום נמוך של 75 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

6. בעזרת שק זילוף עם צנטר משונן או שקית ניילון עם חור בקצה, יוצרים תלוליות קצף על תבנית האפייה.

7. מכניסים לאפייה במשך 3 שעות, עד שהנשיקות אפויות ויבשות, ואפשר לנתק אותן בקלות מהנייר. לאחר שהנשיקות מתקררות מאחסנים אותן בצנצנת יפה ומביאים במתנה למי שאוהבים


למתוקים: למתכון לסופלה שוקולד 

אם מתחשק לכם להפתיע בקלות ובמהירות- סופלה שוקולד זה המתכון הבטוח להצלחה. לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום: home cooking adventure)

 

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע