מליאת הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה טרומית את 'חוק צהר'.

את הצעת החוק הניחה חברת הכנסת פניה קירשנבאום (ישראל ביתנו) כהצעה פרטית למרות שזכה לתמיכת שרי הממשלה.

הצעת החוק קובעת תיקון לחוק רישום נישואין ולפיה, בני זוג יהודים המבקשים להינשא יהיו רשאים להירשם לנישואין ולקבל את כל התיעוד הנדרש לשם כך אצל כל רשות רושמת המוסמכת לרישום נישואין, יהא מקום מגוריהם של בני הזוג אשר יהא.

בהצבעה על החוק תמכו 57 חברי כנסת בהם גם ראש הממשלה בנימין נתניהו, מול 15 מתנגדים.

יו"ר ארגון רבני צהר, הרב דוד סתיו אמר בתגובה: "אנו מקווים שחוק רישום נישואין יעבור במהירות האפשרית על מנת שניתן יהיה לאפשר לזוגות בישראל להתחתן כדת משה וישראל."

"אני רוצה להודות לתומכים בחוק ובראשם למגישת ההצעה ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) על תמיכתם בנישואין כהלכה ובאהבה."

מי שהתנגדו לחוק הם חברי הכנסת הדתיים של האיחוד הלאומי.

דובר האיחוד הלאומי, אריק בן שמעון, אמר ל'סרוגים' כי "בהתייעצות עם רבנים מובילים בציונות הדתית הגענו למסקנה כי החוק עלול לגרום לנישואין בין פסולי חיתון"

בן שמעון הוסיף, כי במידה ויתוקנו הסעיפים הבעיתיים בחוק, האיחוד הלאומי יתמוך בו.

הראל כהן דוברו של יו"ר הסיעה, ח"כ יעקב כץ (כצל'ה) אמר הסביר את ההתנגדות בהוראת רבני המפלגה לשמוע לרבנים הראשיים.

"גם לפני שנה, כצל'ה היה היחיד שנעתר לבקשת הרבנות הראשית מהשרים והח"כים הדתיים להכין את חוק הכשרות הקובע כי רק הרבנות מוסמכת לקבוע קריטריונים למתן תעודת כשרות ואפילו שר הדתות הצביע נגד בשל שיקולים קואליציונים".

"ככלל ביחסי דת ומדינה סיעתנו מודרכת על ידי רבותינו המדריכים אותנו להיות מתואמים עם הרבנות הראשית לישראל כמיטב המסורת של הציונות הדתית".