שר הפנים אריה דרעי, הודיע הבוקר (שישי) כי בעקבות סערת ההדלפות מהקבינט המדיני-ביטחוני, הוא חשב לסיים את תפקידו. "הודעתי למזכיר הצבאי של ראש הממשלה ולאנשי המלל כי אני רוצה להתפטר מהקבינט".

"לפי דעתי ההדלפות זה מעשה חמור", אמר בריאיון לרדיו 103FM לאחר שביום שני האחרון נחשף עימות בין שר החינוך נפתלי בנט לרמטכ"ל גדי איזנקוט, סביב טרור העפיפונים.

המטרה של ההדלפה הייתה להשחיר את בנט

הוא הוסיף כי המטרה של ההדלפה הייתה להשחיר את בנט, ולא את הרמטכ"ל. "אני לא יכול להסביר, כך אני חושב. יש לנו רמטכ"ל שהוא איש ערכי. גדי איזנקוט לא צריך להוכיח לאף אחד כלום וראינו מה שהוא עשה לפני שלושה חודשים, מה שהוא לא עושה בעפיפונים עם ילדים קטנים. כל הכבוד לו. הוא מתאפק עד שימצא דרך", דיבר דרעי בשבחו.

דרעי המשיך, והבהיר סביב הנושא שעורר סערה ואף אמירות לבדיקת פוליגרף. "אני לא מוכן לשאת באחריות בצורה הזו. לא שקלתי – החלטתי, באותו היום כמעט. זאת לא הדלפה חד פעמית. זה מטריף אותי, מעביר אותי על דעתי. אולי אני שייך לדור אחר.

האו סיפר, כי "אפילו הדובר שלי ששואל אותי איזה כיבוד הביאו, אני לא אומר לו וכמובן שאני לא עונה לו מי משתתף. אני לא יודע מי הדליף. זה לא חייב להיות שרים.

לפתוח בחקירה

אם ציין לבסוף כי דרש מרה"מ שיפתח בחקירה על הדבר הזה, שיתחיל פוליגרף אני חושב שרובם של המשתתפים רוצים לעשות את זה.

ביום שני האחרון אמר ראש הממשלה נתניהו בישיבת סיעה של הליכוד, כי הוא "לא מאמין בהדלפות". לדבריו, "אי אפשר לנהל קבינט בציוצים בטוויטר".