שמתי לב לדבר מעניין. בדומה לחקירה נגדית בעולם המשפט, הרבה פעמים כאשר שני ניצים מנהלים דיון עקרוני נוקב, יש מקומות שבהן הטקטיקה הטובה ביותר עבורך היא פשוט לתת לצד השני את מלוא הבמה. הוא כבר יעשה את העבודה בשבילך.
כבר כמה שנים שמתנהל כאן ויכוח בסוגיית גיוס בנות לתפקידים קרביים, ושילובן בגדודים מעורבים. שמענו טענות מבוססות מחד, והרבה פופוליזם מאידך, ויש מי שזיהה את הפוטנציאל הנפיץ. במטרה לרכך את צניחת הרייטינג ההיסטרי לאחר שידורי המונדיאל (ואני מחזיק חזק את האצבעות שלא להתייחס למה שקרה שם…), החליטו בתאגיד השידור להשיק לוח שידורים חדש, כאשר בולטת מבין כולן היא סדרת הדגל 'יחידה מעורבת', סדרת יח"צ צה"לית מתוזמנת.
תכנית ריאלטי עם מיטב הקלישאות
הסדרה עוקבת אחרי מחזור גיוס לגדוד המעורב 'עריות הירדן' – סליחה, 'אריות הירדן' – משרשרת החיול ועד לביצועים מבצעיים בשטח. היא מלווה מספר דמויות שעוברות שינוי לכאורה במהלך הפרקים, כאשר בין הפריימים נכנסים קטעי ראיונות עם "גיבורי" הסדרה.
מבנה תכנית ריאליטי קלאסי. ולא רק המבנה- הדמויות עשויות כמיטב הקלישאה- המתנחל הסורר מקרית ארבע, הפמיניסטית מרקע קשה, ילד השמנת, בעל הנטיות ההפוכות, ילדת הטובים מפולג וההוא שרצה להתגייס הכי קרבי שאפשר.
קשה להתייחס ברצינות לסדרה הזו, מלאת הוויכוחים והסטיגמות הצפויות, הטקסטים שכאילו נכתבו מראש לגיבורים, חוסר האותנטיות הנוראי ואווירת הבימוי שמרחפת מעל הכל. בעיקר מה שקשה כצופה, הוא הזלזול בחוש הביקורת והאינטליגנציה שלנו. קשה מאוד לקנות את מה שהסדרה מנסה למכור לנו בצורה כל כך צפויה, שקופה ורדודה.
צה"ל תופס צד
אין טעם לרדת לרזולוציות קטנוניות ולהתייחס לפער העצום בין מה שקורה שם ובין מה שקורה במהלך טירונות סטנדרטית של חיילי חי"ר. מאמין שהדברים פשוט מדברים בעד עצמם, אם לא זועקים. מה שמקומם הוא הניסיון של צה"ל והעומד בראשו לתפוס צד קיצוני בדיון שמתנהל בציבוריות הישראלית, ולהשקיע משאבים רבים על מנת להאדיר אוסף נערים שבכל צבא אחר היו ערוות הצבא.
כשאחוזי המוטיבציה ליחידות קרביות בירידה מתמדת, הייתי מצפה מהצבא להציג בפנינו דמויות קרביות לעילא, מעוררות השראה, שלא חסרות בשלל הסיירות והיחידות המובחרות שלנו.
אבל אי אפשר שלא לסיים בנקודת אור. לנערים שנפלטו בעל כורחם ליחידה הזו, נראה שזו המסגרת הטיפולית הטובה ביותר עבורם, בה יקבלו חום אהבה ואמונה מצוות מדריכות ומדריכים מסור.
==
יחידה מעורבת – סדרת דוקו חדשה – תאגיד השידור כאן 11
מה דעתך בנושא?
16 תגובות
1 דיונים
חיים
גדוד בדיחה ממש אבל ממש רובאי 0 בזבוז זמן
18:36 03.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נעמה
באמת לי להקיא עלייך מר כותב הכתבה אם אפשר לקרוא לאוסף מימרות חשוכות שגיבבת כאן כתבה. נטיות "הפוכות" עלק. המוח שלך הפוך חתיכת אפס עלוב
01:53 31.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אם הוא תת רמה
כנראה שכל מי שמתגייס ליחידה מעורבת באמת משתבש
05:58 08.01.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
וישר עגב על בחורה
היה מצחיק
04:05 16.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוחמת
שום מפוברק ושום נעליים המזוייף פה זה הכותב
02:42 23.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראלי
אם ככה נראה ומתנהל הצבא שלנו...בצורה שמתוארת בסדרה...אז אוי ואבוי לנו...אלוהים יעזור לנו.לאן עוד יכול הצבא הזה להתדרדר?
01:05 06.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גד
זו סידרה על יחידה מעורבת בגלל שזה נושא חם בציבוריות הישראלית. כבר היו סדרות כל גבעתי ועוד. הטור שלך מסריח מהתנשאות.
11:19 23.07.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מבקר קטן שלי
לגדף בכתב ולבקש סליחה זה לא באמת לבקש סליחה. הרי יכולת למחוק. אחכ תכתוב לנו על אחדות ישראל ואהבת ישראל. אז חשבת שאתה שנון ומה נשאר?! עוד אחד שמנבל את פיו.
11:49 20.07.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אידיוט חשוך שכמותו
אוסף של גידופים, קלישאות, דעות קדומות, וטמטום שאופייני למגזרו.
09:39 18.07.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוני
יחידה צבאית שמורכבת מילדים שהצבא לא רוצה אותם אז פתחו להם גנון...
18:26 17.07.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רותי
עצוב מאוד שרבים נוטים לתייג קבוצות שלימות של אנשים על סמך פרק או שניים מהסדרה. ומרשים לעצמם לזלזל בלוחמים והלוחמות העושים לילות כימים .בחום הכבד של הקייץ ובקור העז של...
עצוב מאוד שרבים נוטים לתייג קבוצות שלימות של אנשים על סמך פרק או שניים מהסדרה. ומרשים לעצמם לזלזל בלוחמים והלוחמות העושים לילות כימים .בחום הכבד של הקייץ ובקור העז של החורף. בו בזמן שבעלי הביקורת ישבו מול האח בחורף ובחדרים ממוזגים בקייץ ויש להם מה להגיד. בעידן של היום בו בזמן שרבים משתמטים משירות בכלל ומשירות קרבי בפרט. יש מקום להתנצל בפני הלוחמים והלוחמות לכל דבר . דרך אגב הם עושים הכשרת לוחמי 07. אני אישית גאה בהם
המשך 11:29 17.07.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר