חדשות

טרגדיה: תושבת גבע בנימין נפטרה לאחר שילדה

סימה ויזמן בת 33, אם לשלושה מהיישוב גבע בנימין (אדם), נפטרה אמש בבית החולים 'שערי צדק' בירושלים במהלך הלידה. התינוקת יולדה בניתוח קיסרי

טרגדיה: תושבת גבע בנימין נפטרה לאחר שילדה
צילום: (צילום: יח"צ)

סימה ויזמן בת 33, אם לשלושה מהיישוב גבע בנימין (אדם), נפטרה אמש (שלישי) בבית החולים 'שערי צדק' בירושלים לאחר שילדה.

ויזמן לקתה במהלך הלידה בסיבוך נדיר אך קטלני של תסחיף מי שפיר. התינוקת יולדה בניתוח קיסרי ומאושפזת במצב טוב בבית החולים. ויזמן תובא היום למנוחות בבית העלמין בשעה 11 בבוקר. בעלה שהה בסין וחזר במהירות לישראל.

על פי הדיווח ב'ישראל היום', ויזמן הגיעה לבית החולים ביום שני והחלה בלידה, במהלכה לקתה בדום לב ונשימה בעקבות תסחיף מי שפיר מסכן חיים. ויזמן אושפזה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים כשהיא מחוברת למכשיר ECMO המחליף את פעילות הלב והריאה עד להתאוששותם, בניסיון להציל את חייה.

"לדאבוננו, למרות כל המאמצים של הצוות הרפואי להלחם על חייה של היולדת מצבה הידרדר. אנו משתתפים בצער המשפחה", מסרו בתגובה ב'שערי צדק'.

בית החולים הסביר כי "צוות רופאים בכיר חילץ בניתוח קיסרי מהיר את התינוקת. התינוקת מאושפזת בפגיית בית החולים במצב טוב".

תסחיף מי שפיר הוא סיבוך נדיר אך מוכר שמתרחש באחת מ-40 אלף לידות. התסמונת מתרחשת בין היתר כתוצאה מחדירת מי שפיר למחזור הדם. כך התסחיף עלול לפגוע באופן חמור בתפקוד הלב והריאות, ובמערכת קרישת הדם המלווה בדימום רב.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

1
1
מרים יצקן
04.07.18

משתתפת בצער המשפחה חבר בפייסבוק שיתף תגובה וככה ראיתי ? עצוב מאוד משתתפת בצער המשפחה.