ראש ארגון 'השגחה פרטית' אהרון ליבוביץ, הודף את דרישת חה"כ בצלאל סמוטריץ' שנחשפה בסרוגים, לפתוח בחקירה נגד הארגון, בשל מערך החופות החדש שהקימו, ואומר: "פעילות 'השגחה פרטית' תיעשה במסגרת החוק".
במכתב חריף ששיגר סמוטריץ' לפרקליט המדינה שי ניצן, נכתב כי "על פי פקודת הנישואין והגירושין החובה לרישום הנישואים מוטלת על בני הזוג כמו גם על מסדר הנישואין ומי שאינו דואג לכך דינו מאסר שנתיים". אולם נראה כי "ארגון "השגחה פרטית" מקים למעשה בימים אלה גוף שיעבור על החוק בזדון ואף קורא להפרת חוק לציבור הרחב".
ליבוביץ תקף את סמוטריץ', ואמר כי אם הוא "היה מקדיש עשירית מהזמן שהוא מוציא על רדיפת 'השגחה פרטית' – בנסיונות לתקן את העיוותים והכשלים שיש ברבנות הראשית לישראל, אולי כלל לא היה צורך בפעילות שלנו".
אך טענו כי מכיוון שסמוטריץ' בוחר להילחם עבור "שימור הבלעדיות של הרבנות", במקום לדבריהם, "להיאבק על איכות השירות שבוחריו מקבלים ממנה", ציינו בארגון כי "אין לנו ברירה אלא לאתגר את הרבנות מבחוץ ולהוביל לתיקון חברתי עמוק ומשמעותי".

ליבוביץ נתן דוגמאות כמו "במאבק הכשרות שניהלנו בהצלחה", וכשהוא מבהיר כי "גם כאן פעילות 'השגחה פרטית' תיעשה במסגרת החוק, ותוביל למציאות טובה וראויה יותר עבור החברה בישראל".
https://www.facebook.com/Communitykashrut/videos/2164947833547458/
"שמח להוכיח בבית משפט את הלגיטימיות של הפעילות שלנו, ובינתיים – הציבור מוזמן להביע את דעתו בנידון ולתמוך בפרויקט ההדסטארט שנועד לאפשר לנו לפעול בתחום החופות", דברי הרב.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
ננזר
אני קורא לכל מסורבות הגט החילוניות-לשים פס על הדיינים-להמשיך בחייהן עם בני זוג חדשים-ואף להקים משפחות חדשות! רק הצפת המדינה באלפי "ממזרים" חדשים בכל שנה-תמוטט את המימסד הרבני! כן יירבו "ממזרים" בישראל!!!
14:06 07.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דתי לאומי
להקיא.כיפה סרוגה כמו אלעזר שטרן
17:58 29.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כשסמוטריץ' ניסה
ומה בדבר התקנות שעברו במועצת הרה"ר רק השבוע?
21:47 28.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סתם תם.
פנסיה תקציבית ? טללחחחיחי
16:18 28.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר