שגרירות בריטניה בישראל הציבה תנאי לפגישת ראש עיריית ירושלים ניר ברקת והנסיך וויליאם: שהמפגש יעשה אך ורק ברמת גן ולא בבירת ישראל. ברקת סירב לאולטימטום והודיע "ביקור רשמי ראשון של משפחת המלוכה הוא חשוב וראוי, אבל למדינת ישראל יש בירה אחת והיא ירושלים המאוחדת".
לפי הדיווח ב'חדשות', ראש העיר סירב לפגישה מפאת כבודה של ירושלים, ולא מפאת כבודו שלו, וכי ברקת סירב לפגוש את הנסיך ברמת גן אולם רצה לעשות זאת בירושלים, כפי שביקש מלכתחילה.
הנסיך וויליאם יסיים מחר את ביקורו המדיני בישראל בתום שלושה ימים, כשהוא צפוי לבקר בעיר העתיקה בירושלים, ביקור מלכותי שלווה בסערה כאשר הממשל הבריטי קרא למזרח ירושלים "שטח פלסטיני כבוש". בישראל התנגדו להגדרה הזאת, ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר בתגובה כי "ירושלים היא בירת ישראל לנצח נצחים", בעוד ששגריר ישראל בבריטניה דיוויד קוורי טען כי "לא מדובר באמירה פוליטית, מכיוון שהדוכס מקיימברידג' אינו דמות פוליטית.
משגרירות בריטניה נמסר בתגובה כי "ניר ברקת הוזמן לקבלת הפנים שאירח השגריר לכבוד הנסיך ויליאם יחד עם הנשיא, ראש הממשלה, שרי הקבינט ומכובדים אחרים".
תגובות
ביקור הנסיך כל הכבוד לראש עירית ירושלים,שיודע כמה נעלה מעלת ירושלים,האם מישהו יעלה בדעתו שירושלים היא בירת של ארץ אחרת?? כבוד גדול,ניר.
ירושלים לשעבר שטח אנגלי שנמסר למוסלמים ע"י השילטון האנגלי
בריטניה צבועה, ואכזרית !!! בריטניה, המדינה שכבשה והשתלטה על אחרות, וקבעה את גורל האיזור, עדיין ממשיכה לקרוץ לערבים ! לא מספיק לבריטים שחתכו חלקים מארץ ישראל, ובנו ממלכה ירדנית, שלא היתה קיימת בעבר, ולא עניין אותם שההיסטוריה קובעת שעבר הירדן המיזרחי שייך לארץ ישראל, ליהודים !!! הבריטים התאכזרו ליהודים שחיו בפלשתינה, ועזרו מאוד לערבים ! נכון שבסופו של דבר, הבינו שאין להם ברירה... הצהרת בלפור... אבל, בגדול, בריטניה היתה נגד מדינת ישראל היהודית, וגם עכשיו- 70 שנים אחרי... הם עדיין מתכחשים לבירת ישראל !!!
כל הכבוד לניר ברקת כל הכבוד לניר ברקת