רק אחרי שקניתי את ספר העיון השלישי שלי באותו ערב (בכל זאת, צריך הגבהה יציבה לטלוויזיה), הבנתי כמה אני רעב. זה הפסטיבל השנתי, הקרוי שבוע הספר, שהצליח לגרור אותי לצאת מהבית בשמונה בערב, לכולי עלמא שעת לילה מאוחרת, למתחם התחנה בירושלים יחד עם אבא שלי.
כיף, צפוף, עומדים, והזמן טס מרוב הנאה, ככה שסביב 20:09 הודעתי לאבא שסיימנו פה. אחרי האוכל לנפש, הגיע הזמן לדאוג גם לאוכל לגוף. וכפי שהגורל תכנן, ביציאה ממתחם שבוע הספר עמד ספק דוכן ספק ספינת תענוגות צבעונית, עליה מתנוסס השם Tommy’s.

גיגול קצר העלה אינדיקציות חיוביות – ראשית, דירוג גולשים גבוה בפייסבוק ובגוגל, ושנית, מסתבר שמדובר בסניף שני של טומי'ס בירושלים.
עונת המשך היא כמובן סימן לעונה ראשונה מוצלחת (בעצם, אולי חוץ מ'סברי מרנן'). הכניסה יפה, כיפית. לא נתנו לתור בכניסה להרתיע אותנו, ונעמדנו בו.
Sophisticated street food
עוד לפני שהתיישבנו, בירור קצר העלה את הדברים הבאים: טומי'ס הירושלמית מייצרת את מה שהיא קוראת לו “sophisticated street food” ומתחברת לטרנד אוכל הרחוב שאני מאוד אוהב.

אוכל מהיר, אבל לא fast food בהקשריו השליליים. מנות קלות ופשוטות יחסית, שעוסקות במטבח ספציפי, ובמקרה שלנו, האמריקאי. טומי'ס עושה את זה בסטייל – הדוכן/מתחם שלה מעוצב באופן מדוקדק, יש ברזי מתבלים ו-re-fill עצמאי, בדומה לדוכני הצ'יפס באמסטרדם.
והמחירים? אטרקטיביים כמעט ברמת הלא סביר. השף הוא תומר ראובני (להלן tommy’s) שחבר במתחם התחנה ליהב רימון, מקפה רימון, בפתיחת המתחם.
טבעות בצל מקוריות
תורנו להזמין הגיע. פתחנו עם חלת בצל, צ'יקן פופרס ואנטריקוט מפורק. המנות מגיעות במעין קערות הגשה מקרטון, שבבסיסן מסומן “tommy’s”, ונראות מעולה.

חלת הבצל (21 ש"ח) היא גרסה של המסעדה לטבעות בצל. אל תצפו לקבל גרסה גנרית של טבעות בצל עטופות בשכבה עבה של פירורי לחם, עם עיגולי בצל מושלמים.
לא. במקום, מגיעים צ'אנקים של טבעות בצל מטוגנות בטמפורת בירה, לצד איולי, צ'ימי'צורי ורוטב מקסיקני אדום. הטיגון עמוק, הפיזור של הטמפורה לא אחיד ולא מחייב, וזה מה שהופך את המנה המוכרת למפתיעה, מעניינת וכזו שכיף לאכול.
הצ'יקן פופרס (34 ש"ח), חזה עוף מטוגן בטמפורה שלאחר מכן עובר בישול קצר ברוטב, נעשה כאן מעולה – החתיכות לא גדולות מדי, ומצד שני לא קטנות כך שהעוף לא מתייבש.

רוטב הבאפלו מורגש, אבל לא חזק מדי. מנה מעולה. האנטריקוט המפורק לא מופיע כמנה בתפריט, אלא כתוספת להמבורגר. קשה להרוס אנטריקוס מפורק, ואכן, הוא רך ונימוח, בתיבול ברביקיו עדין, ובתוספת פתיתי בטטה מטוגנים שמוסיפים מימד קריספי לאנטריקוט העיסתי.
חוק הנאמנות האמריקאי
הנאמנות לשמות האמריקאיים של המנה ראויה לציון. צ'יקן פופרס ורוטב באפלו כבר ציינו, והמנה הבאה שהזמנו היא פילדלפיה סטייק (41 ש"ח). הנאמנות, אם זאת, איננה מלאה כמובן, שכן המנות עוברות הכשרה – סטייק פילדלפיה המקורי הוא מעין כריך עם שני אלמנטים מרכזיים – סטייק חתוך, בד"כ צלעות, וגבינה.
הגרסה הטומי'סטית הכשרה לעומת זאת, מבוססת על סטייק מפורק, חמוצים, בצל מטוגן, חסה ובצל טריים, והכל ברוטב חרדל. מנה מנחמת כשהעיסה בסנדוויץ' עולה על גדות קיבולת הלחם.

לא חושב שיש קינוח הולם יותר לערב מאשר המבורגר טומי'ס (42 ש"ח) – 220 גר' של נתחי בשר מובחרים, בערב שלנו אנטריקוט. בארה"ב עושים הכל בגדול? לא צריך לנסוע רחוק, חכו שתראו את ההטבעה של שם המסעדה על הלחמנייה.
הבשר היה מעולה, טרי ואיכותי. על גביו שדרגנו עם אננס צרוב ונקניקיות צלויות, שלא היו הכרחיים, אבל בהחלט העלו את המנה במפלס ה'נהדרות'.
להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com
=======================================================
טומי'ס דוד רמז 2, מתחם התחנה, ירושלים
מתאים ל: #חברים #משפחה
מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:★ ★ ★ ★ ★
כשר בשרי, רבנות ירושלים
1700-500-222

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
זהירות
התקף לב מובטח למתמידים
22:10 23.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר