עכשיו זה רשמי, כתב אישום נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו בפרשת המעונות.
פרקליטות מחוז ירושלים הגישה לפני זמן קצר כתב אישום נגד הגברת נתניהו, ונגד סמנכ"ל מבצעים ונכסים במשרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף, בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומרמה והפרת אמונים, ולגבי מר סיידוף גם עבירות זיוף בידי עובד ציבור, שנעשו בקשר למימון הוצאות פרטיות במעונות ראש הממשלה.
כזכור כבר לפני עשרה חודשים החליטה הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד נתניהו בפרשת המעונות, אך מהלך הזה היה בכפוף לשימוע ולהחלטת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. כעת אומרים בפרקליטות המדינה: "לאחר בחינת מכלול חומר הראיות ושקילת כל נסיבות העניין, החליט היועץ המשפטי לממשלה לאמץ את המלצת הפרקליטות ואת המלצת פרקליט המדינה לדחות את טענות באי כוחה של הגב' נתניהו שעלו בשימוע, ולהעמידה לדין בגין המעשים והעבירות המיוחסים לה."
האישום: השגת ארוחות בעלות של 350,000 שקל
לפי המפורט באישום הראשון בכתב האישום, פעלה גב' נתניהו, בצוותא חדא עם מר סיידוף, להשיג במרמה את מימון המשרד להזמנת מאות ארוחות ממסעדות, בשווי כולל של למעלה מ-350,000 ₪, תוך עקיפה מכוונת של הנהלים שאסרו להזמין ארוחות מוכנות במקביל להעסקת מבשלת במעון. זאת עשו באמצעות הצגת מצג שווא כלפי המשרד כאילו במעון לא מועסקת מבשלת, למרות שבפועל לאורך כל התקופה הועסקו במעון מבשלות.
למר עזרא סיידוף מיוחסים בכתב האישום מעשים ואישומים נוספים.
כך, מיוחסות למר סיידוף עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים וזיוף בידי עובד ציבור, בקשר להעסקת שפים לאירוחים פרטיים, והעסקת מלצרים במעון הרשמי של רוה"מ, במסגרתן פעל לכך שיזויפו דוחות נוכחות וחשבוניות על מנת שיאושרו לתשלום על ידי משרד רוה"מ.
כמו כן, בקשר לפרשת החשמלאי, מיוחסות למר סיידוף עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וזיוף בידי עובד ציבור, שבוצעו על ידו על מנת לעקוף את החלטת הגורמים המוסמכים במשרד ראש הממשלה, שאסרה להיקשר עם חשמלאי מסוים לביצוע תיקונים במעון הפרטי של רה"מ. לפי כתב האישום, במסגרת פרשה זו, היטה סיידוף את הליכי המכרז וכן פעל במרמה לאישור תשלום על סמך פירוט כוזב של תאריכים ועבודות אותן ביצע כביכול החשמלאי.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
כיד המלך...
אין ארוחות חינם
14:48 21.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הציבור
מספיקה לבית ראש הממשלה 10 שנים שמאלנים גנבים ברשיון החונטה המשפטית
17:18 21.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חד גדיא
לעסקנים חרדים, בעד בצע שלטון ?
14:17 21.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר