מומלץ בחום: כך תכינו עוגת גלידה מרהיבה לשבת

כשהחום בחוץ משתלט, אין כמו להתרענן עם פצצת גלידה מרהיבה המורכבת משלושה הטעמים האהובים עליכם. צפו עכשיו במתכון המצולם שלב אחרי שלב

מומלץ בחום: כך תכינו עוגת גלידה מרהיבה לשבת
  מומלצת בחום (צילום: מתוך יוטיוב/ Tasty)

מתכון לפצצת גלידה מרהיבה

כשהחום בחוץ משתלט, אין כמו להתרענן עם פצצת גלידה מרהיבה המורכבת משלושה הטעמים האהובים עליכם. צפו עכשיו במתכון המצולם שלב אחרי שלב

מצרכים:
לבסיס: 2 עוגות בראוניז (למתכון  לחצו כאן)
או 2 חבילות אבקה להכנת בראוניז + 2/3 כוס שמן צמחי+ 2/3 כוס מים+ 2 ביצים
10-12 כדורי גלידת דובדבן/תות
5 כדורי גלידת וניל
5 כדורי גלידת שוקולד
לקישוט: אבקת קקאו

*ניתן לבחור 3 טעמי גלידה אחרים לבחירתכם

אופן ההכנה: 

1. מחממים את התנור על 180 מעלות

2. בקערה בינונית, מכינים את תערובת הבראוניז ויוצקים ל2 תבניות נפרדות לאחר מכן מכניסים לתנור למשך 13 עד 15 דקות, או עד שמכניסים קיסם לעוגות והוא יוצא נקי

3. נותנים לעוגות הבראוניז להתקרר בטמפרטורת החדר ולאחר מכן חותכים מכל עוגה 4 מלבנים, 8 משולשים ועיגול קטן (ראו בסרטון למעלה)

4. בקערת זכוכית גדולה מצופה בניילון נצמד מסדרים מחתיכות הבראוזניז בסיס יציב ואחיד (ודאו שאין רווחים בין החתיכות)

5. יוצקים את כדורי גלידת התות/הדובדבן ומחליקים בעזרת מרית

6. מכסים בניילון נצמד את השכבה הראשונה ומוספים מעל קערה בינונית לייצוב. לאחר מכן מכניסים למקפיא במשך 3 שעות, עד ששכבת הגלידה מוצקת מספיק

7. מורידים את הנליון הנצמד והקערה ויוצקים את כדורי גלידת הוניל. לאחר מכן מכסים בנילון נצמד יחד עם קערה קטנה ומכניסים למקפיא למשך שעתיים.

8. מסירים את הניילון ויוצרים את השכבה האחרונה עם כדורי השוקולד. לאחר מכן מכסים את כל העוגה בעוגת הבראוזניז השנייה ומכניסים למקפיא למשך שעה נוספת

9. סמוך להגשה מוציאים את העוגה מהמקפיא ולאחר שנותנים לה כמה דקות להפשיר הופכים אותה בעדינות על צלחת הגשה גדולה ומחצים בזהירות מהקערה. לסיום מאבקים עם אבקת קקאו ונהנים!

טיפים: הפשירו את הגלידה מעט לפני שאתם ממלאים בה את העוגה.

ניתן להפוך את כל תהליך ההכנה להרבה יותר פשוט על ידי בחירה בגלידה אחת אהובה למילוי במקום יצירת שכבות או ליצור את כל שכבות הגלידה בפעם אחת, אך קחו בחשבון שלא תקבלו שכבות מדויקות ויפות והטעמים עלולים להתערבב אחד בשני

שבת שלום!

================

מקור 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו