הפסק נחשף

הקידושין של עודד גז בוטלו כי העד לא שמר נגיעה

עיתון 'מצב הרוח' מפרסם, כי ביטול הקידושין של סרבן הגט עודד גז נעשה בעקבות קביעת הדיינים שאחד העדים בחופה לא שמר נגיעה מנשים ולכן הוא עד פסול בשל היותו 'פרוץ בעריות'

הקידושין של עודד גז בוטלו כי העד לא שמר נגיעה
צילום: בית הדין הרבני בחיפה. ועודד גז (צילום: דוברות בית הדין הרבני)

פרשת סרבן הגט ד"ר עודד גז הגיעה השבוע לסיומה, בהחלטת בית הדין הרבני האזורי בחיפה, לבטל את הקידושין. פסק הדין נשאר חסוי אך עיתון 'מצב הרוח' שיתפרסם בשבת הקרובה, מביא את הסיבות לביטול הקידושין – פסילת אחד העדים מטעמי 'פרוץ בעריות'.

גז, אחד מסרבני הגט הקשים, עינה את אשתו במשך שנים, עד שנגזר עליו שיימינג והרחקות דרבנו תם, כולל פיטוריו מאוניברסיטת בר אילן שם עבד כמרצה. הוא נמלט מהארץ בדרכון מזויף ושוהה כבר כמה שנים בחו"ל, ממתין להסגרתו לישראל.

השבוע, כאמור, קבע בית הדין לבטל את הנישואין בין השניים, בצורה של ביטול קידושין, מה שאומר שהזוג מעולם לא היה נשוי.

העד לא שמר נגיעה = פרוץ בעריות

על פי הפרסום ב'מצב הרוח' ביררו הדיינים מול הרב שחיתן את הזוג – הרב אורי שרקי וחקרו לגבי זהותם של העדים. השניים, האחד רב קהילה, והשני חברו של גז, שהיה אז רווק בשנות השלושים לחייו. בשיתוף פעולה עם העד, חיפשו הדיינים עילות לפסול אותו, ועברו איתו על חטאים ועבירות שביצע.

הוא הודה בפניהם במספר עבירות, כמו ביצוע עיסקה בשבת, אך לעבירה זו לא נמצאו עדויות או אסמכתאות. בסופו של דבר, קבעו הדיינים כי בשל העובדה שהעד שמר על כשרות בצורה מוגבלת בחו"ל, ולא הקפיד על 'שמירת נגיעה' מנשים, הוא נחשב פרוץ בעריות ולכן הוא מוגדר כרשע – ואינו כשר לעדות בחופה, ולכן הקידושין שנתן גז לאשתו ג', בטלים, והשניים לא היו נשואים מעולם.

לאחר ההחלטה, נועצו הדיינים בפוסק ספרדי מוכר, כדי לבדוק האם אין כאן חשש ל"אין אדם משים עצמו רשע" שהרי כל פסילת העד נעשתה לפי עדותו שלו. בשל המקרה המסובך וכדי להתיר את האישה, התיר הפוסק להסתמך על העדות, ולהחשיב אותה כאמינה.

הכתבה כאמור, תתפרסם בעיתון 'מצב הרוח' של השבת הקרובה.

תגובות

46
29
שומר נגיעה
20.06.18

שומר נגיעה חצי מעם לא נשואין אז מהיום

1
יפה יוסף
20.06.18

טוב מאוד. טוב מאד לקחת לעדים לא שומרים נגיעה כי יש עוד הרבה בעיות בדור הזה.

2
שווה לך להבין מה זה
20.06.18

מממ כל

3
נפתלי
21.06.18

התכוונת 99 אחוז אנחנו אומרים "אם עוונות תשמור... מי יעמוד"? נראה מוזר להחשיב מישהו רשע על עברות שלא כל הציבור מחזיק מהן. בוודאי שזה חטא לגעת בנשים אבל בסביבה שזה מקובל זה לא הופך אדם לפסול לעדות

28
אבא
20.06.18

הלך הזרזיר אצל העורב דייני הרבנות הרשעים. שופכי הדם של האבות. גוזלי ועושקי האבות. התירו את המרשעת אישתו של גז. השאלה מי הדפקט שיתחתן עם המפלצת הזאת שאפילו שופטת משפחה קבעה שפגעה בקשר של הילדים לאביהם האהוב.

1
אוייש
21.06.18

טפל בעצמך ודחוף ! להוציא מרירות על אחרים שאינם אשמים - זו טעות אם אתה רוצה שיקשיבו לך, ויבינו את מצוקתך - תהיה ענייני

2
שי
22.06.18

תגובה ענינית וראויה לגמרי משקפת את הלך הרוח בתעשית בתי הדין

3
אנני בקיאה בנושא.
20.02.20

מכשלה לאשת איש. סרבני הגט, הם רשעים של ממש, מהסיבה שחושבים לא התיר אותה לאיש. לצערינו הרב ישנם נשים כאלו שמתירין את עצמם ואז נולדים ממזרים. להפטר מהממזרות זה 200 שנה. לכן הרבנים מנסים לפסול נשואים כי אז הילדים חללים הם ולא ממזרים.

27
יאיר ש
20.06.18

עיתון עיתון הכל בגלל שאתה מאמין לעיתון. אל תאמין לעיתון וכך לא יהיו לך קושיות. ברור שמדובר במידע חלקי ביותר במקרה הטוב ובמידע לא נכון במקרה הרע.