ח"כ דודי אמסלם מעריך כי במידה ולא תהיה הסכמה על חוק הגיוס בחודש הקרוב, הכנסת תלך לבחירות, כך אמר בישיבת ראשי מפלגות הקואליציה שנערכה אתמול.
בראיון הבוקר (שלישי) לכאן רשת ב' סבר אמסלם,"אם יש גורמים מסויימים שלא ירצו לקדם את החוק כל אחד מסיבותיו, אז ניתן דד ליין כי אנחנו רוצים לדעת עכשיו אם אנחנו מעבירים את זה. אם לא, אנחנו רוצים לדעת לאן אנחנו הולכים". לדבריו, "אם סיפור חוק הגיוס לא ייסגר במושב הנוכחי, אז אין טעם למרוח את זה הלאה".
סוף המושב בחודש הקרוב, מציב לקואליציה לוח זמנים צפוף מאד. "צריך להבין", מוסיף אמסלם, "חוק הגיוס זה לא עוד חוק שכרגע יושב על המדף, ולכן ברור לחלוטין שאם אנחנו לא מקדמים את זה החרדים פורשים מהממשלה וכבר אמרו את זה בעבר".
אמסלם הבהיר כי מפלגתו לא מעוניים בבחירות אבל ייתכן ולא תהיה ברירה: "אני לא חושב שיקדם משהו אם יהיו בחירות, כי הרי החוק לא יקודם, אבל ברגע שהדינמיקה של הבחירות מתחילה, זה יוצא משליטה".
על האפשרות לבקש מבג"ץ דחייה של חצי שנה במטרה להגיע להסכמות, השיב אמסלם כי "היא קיימת, אך כרגע מקווים לסיים את האירוע. זה אופציה אבל לא מועדפת". אנחנו רוצים לסיים את הסאגה הזאת אחרי 70 שנה. יש מפלגות בכנסת שמתפרנסות ממאבקי ושנאת החרדים, תסיר את שני הדברים, המפלגות האלו נעלמות".
אמסלם מזהה התנגדות חרדית נחרצת, זאת לאחר החלטת מועצת גדולי התורה של סיעת 'אגודת ישראל' שאמרה כי לא הולכים על החוק, במידה ולא יערכו בו שינויים. "עכשיו אנחנו עושים מקצה שיפורים של החרדים בינם לבין עצמם. יש כאן הליכה של קברת דרך ארוכה לקראת החרדים, וגם החרדים הולכים קברת דרך ארוכה כאשר סוף החל תהליך של גיוס חרדים כמעט כמו כל עם ישראל".
עוד אמר אמסלם כי הוא מאמין שערך התורה זה דבר חשוב, "זה מה שהציל את עם ישראל 70 שנה, וגם ערך הצבא הוא חשוב ולכן צריך לאזן את שני הדברים הללו".
לבסוף העריך שהדיונים על החוק יחלו בשבוע הבא, "שם כל אחד יטען מה שירצה, אם לא נצליח זה בגלל שלא רוצים, לא בגלל שלא יכולים".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
אחד ש...
בנוסף להצעה של עובד העירייה לשעבר אמסלם, אני מציע להוסיף סעיף פסילה דל מפלגות עם חברי כנסת מושחתים או כאלה שהורשעו בפלילים.
14:41 19.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליהו
קברת דרך - חחחח איפה קברו את הדרך ??????
12:01 19.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הציבור
מקבל לפיד האש בוער לטוסיק החרדי הזיכרון החרדי קצר
10:29 19.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוש
פתרון הומניטרי לערביי עזה כן. החזרת גופות הנעדרים גולדין ושאול לא. איפה נשמע דבר כזה .משפחת גולדין מתחננת שביבי יפעל להחזרת בנם ולהביאו לקבר ישראל וראש הממשלה מתייחס באדישות באטימות ובחוסר...
פתרון הומניטרי לערביי עזה כן. החזרת גופות הנעדרים גולדין ושאול לא. איפה נשמע דבר כזה .משפחת גולדין מתחננת שביבי יפעל להחזרת בנם ולהביאו לקבר ישראל וראש הממשלה מתייחס באדישות באטימות ובחוסר רגישות .האם זו ממשלת ימין. תושבי י"ש סומכים רק על הליכוד .רק הליכוד מסוגל לגרש אותם להרוס את בתיהם ולהקים מדינה פלסטינית .שתי מדינות לעם פלסטיני אחד חזון אחרית הימים של ביבי.
המשך 09:54 19.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אפס
מאמין בסקרים נימאס ננתניהו נימאס
09:25 19.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קרית ספרי
נ
14:27 19.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר