היום (א') אחרי הצהרים התקיים ברמות שפירא, כינוס ראשון מסוגו של זקני רבני הציונות הדתית.

את הכינוס יזם כבר לפני מספר חודשים ראש ישיבת בית אל הרב זלמן מלמד, והוזמנו אליו כל רבני הציונות הדתית שעברו את גיל 70.

מתוך שמונה עשר הרבנים שהוזמנו הגיעו 12, כשהרב שאר ישוב הכהן שלא יכול היה להגיע שלח את ברכתו לכנס.

מבין הבאים ניתן למנות את הרב יעקב אריאל, הרב חיים דרוקמן, הרב צפניה דרורי, הרב אליעזר וולדמן, הרב דב ליאור, הרב אהרון ליכטנשטיין, הרב זלמן מלמד, הרב גדעון פרל, הרב נחום רבינוביץ, הרב ישראל רוזן, הרב  חיים שטיינר והרב דניאל שילה.

עוד לפני שהתכנסו החליטו הרבנים, לדון בשלב זה רק על דברים שיש בהם הסכמה, כשבנושאים שאינם מוסכמים ידונו במועד מאוחר יותר.

מטרת הכינוס, עליה הצהיר הרב זלמן מלמד מספר פעמים היא איחוד השורות בציונות הדתית, כשעוד קודם לאיחוד הפוליטי יש לטפל בשורש, כהגדרתו והוא ישוב המחלוקות בין הרבנים.

לכינוס עצמו הורשו להכנס רק המוזמנים בלבד, כשגם עוזריהם ונהגיהם התבקשו להשאר מחוץ לאולם.

הכינוס, כאמור כלל את כל הרבנים מכל הזרמים של הציונות הדתית, כשאף מגזר לא יכול להרגיש שהוא לא היה מיוצג בכנס.

הרב היחידי שסרב לקחת חלק בכינוס, למרות בקשות חוזרות ונשנות, הוא הרב צבי טאו, נשיא ישיבת הר המור בירושלים.

אחדות היא צורך השעה

בתום הכינוס הוציאו הרבנים הודעה משותפת בה נאמר: "מתוך תחושה עמוקה ומשותפת, שהאחדות  מתוך כבוד ואהבה היא צורך השעה, התכנסה קבוצה  מוותיקי-הרבנים  (בני 70 ומעלה) המשקפת גוונים שונים בציונות הדתית, לדיון משותף בנושאים העומדים על סדר-היום.

האחריות לבסס את המשותף לכל יראי ה' וחושבי שמו, אוהבי התורה העם והארץ, והשותפים לבנין המדינה מתוך ראייתה כראשית צמיחת גאולתנו – הביאה למפגש המיוחד.

הכינוס נועד ע"י משתתפיו לסלול דרך לקשר ואחדות משמעותיים בכינוסים נוספים ובדרכים שונות עתידיות, וכלל גיבוש רעיונות ראשוניים בכוון זה."

בשלב זה לא נמסר על החלטות מעשיות שנתקבלו בכנס, אך עצם הישיבה המשותפת של כל רבני הציונות הדתית במקום אחד, היא כבר סימן טוב לאיחוד השורות בתוך הציבור הדתי לאומי.