שורש מ.ת.ח. בין אם מעל או מתחת לפני השטח, אחד המאפיינים של ירושלים הוא תחושת המתיחות האופפת את העיר. המצב הביטחוני, מחלוקות דתיים-חילונים, ביקורי פוליטיקאים מחו"ל או הפלייאוף הבינוני של הפועל – תמיד יש קטליזטור למתח.

המתח הירושלמי מורגש בעיקר כשקופצים לרגע לתל אביב, העיר שכאילו מסרבת לקבל תכתיבי DNA חיצוניים, ובמנותק מהמתרחש סביבה, תמיד תשמור על ארשת רגועה. צ'יל.

השבוע ביקרתי ב'נאדי', בית קפה מעולה במרכז ירושלים, וגיליתי בועה תל אביבית נחמדה בלב העיר.קצת על הלוקיישן. נאדי ממוקמת דקה מגן הסוס, ברחוב שמואל הנגיד פינת בן יהודה וממש מול המחלקה לארכיטקטורה של בצלאל.

הפרט האחרון הוא הוא הסיבה לכך שבכל זמן נתון, סביר שתמצאו שולחנות המאויישים על ידי לפ-טופ, ולצידם סטודנט או סטודנטית שמחפשים אירוע שיהווה הצדקה להפסקה בלימודים. האזור של 'נאדי' הוא מוקד משיכה לתיירים, ככל הנראה לאור ריבוי המלונות במקום.

משהו בשילוב של ריבוי תיירים, נוכחות עתירת סטודנטים ונוף ירושלמי קסום יוצר, כאמור, בועה בעלת אווירה רגועה, כמעט מנומנמת, שכיף מאוד לבלות בה.

מה זה נאדי?

ארבע עובדות על 'נאדי':

-מדובר במוסד ירושלמי ותיק בן למעלה מ-11 שנים, שנחשב לאחד מבתי הקפה הכשרים הטובים בעיר.
– את המקום מנהל ומבשל שי, שהקים את המקום.
– הרחבה החיצונית של נאדי ממוקמת על השיפוע של סמטת רחוב ש"ץ. ותיקי הקפה יגידו שחוסר היציבות שלהם נובעת דווקא ממשטחים ישרים.
– נאדי התחילה את דרכה מחדרון קטן, וכעת חולשת על מרחב רחב-ידיים לאחר מסע השתלטות חביב על הנדל"ן סביבה.

אגב, אם אתם תוהים לגבי משמעות השם 'נאדי', תצטרכו להמשיך לתהות. ברגע האמת החלטתי לא לספק את יצר הסקרנות שלי, ולהותיר את משמעות השם לדמיון המפותח שלכם.

ישראלי וטעיםיש!

תפריט-עמוד-אחד! על דף אחד, מודפס לו תפריט שהזכיר לי משחק סולמות וחבלים – תפזורת של קופסאות, שבכל אחת קטגוריה אחרת.

הלכנו על מנות שנראו לנו מעניינות. התחלנו עם ברוסקטה של עגבניות ומוצרלה (42 ש"ח), מקופסת 'לפני או ליד'. מדובר במנה שהיא שילוב של כל מה שטוב וטרי מהמטבח האיטלקי. שתי פרוסות עבות של לחם טרי, צרוב וצלוי מבחוץ, אבל אוורירי מבפנים, שסביבם בתפזורת סוגי שרי שונים, עלי רוקט, בצל ירוק וזיתים. את אלה מעטרת גבינת מוצרלה, בנתחים עבים.

המנה מתובלת בשמן זית וחומץ בלסמי. מדובר במנה מפנקת ביותר. הטעמים עשירים, הקראנצ'יות של העלים נהדרת, והלחם גן עדן. מנה מעולה לפתוח איתה ארוחה.

חתיכות פפרדלה עבות במיוחד הונחו בפניי אחרי שהזמנתי את פסטת הפורטבלו ועשבי התיבול (59 ש"ח). נאדי מתרחקת מהשמנות המכבידות בפסטה בפרט, ובמנותיה האחרות בכלל, ובוחרת להשתמש בחומרי גלם קלים ובריאים יותר.

אני לא יודע מה המניע להחלטה זו, אבל מתוצאותיה אני מרוצה. נדיבות שמן הזית במנה מעולה, והשימוש בירוקים מצוין. שום, עגבניות שרי, שעועית ירוקה לצד עשבי תיבול שונים יוצרים תחושה של גינת ירק במנה, כשמעל אלה, גבינת פרמז'ן, הפורטבלו ושמן הכמהין, מוסיפות גוון נוסף, קרמי ועדין יותר. שילוב הטעמים במנה מעולה, ומאוד נהנינו ממנה.

את הטוויסט בערב הזה מבחינתנו יצרנו כשהחלטנו לקנח בשקשוקה. על 'מחבת נאדי' (54 ש"ח), יצא לי לשמוע לאורך השנים בהזדמנויות שונות, והנה יש לי הזדמנות לטעום ממקור ראשון.

קודם כל רבותיי, מדובר בשקשוקה אמיתית מעגבניות אמיתיות, בשונה משקשוקת רסק העגבניות הנוהגת היום ברחבי הארץ.בתוך מחבת מברזל יצוק, מוגש תבשיל עגבניות ותרד, בו בישלו עגבנייה עד לרמה המינימלית הדרושה לכדי אכילה, והמקסימלית הרצויה.

צ'אנקים עבים של מוצרלה מונחים על התבשיל, וריבוי עלי התיבול בו מקנים לו טעם חזק ועשיר. שקשוקת-על, כמו ששקשוקה צריכה להיות.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================

נאדי, שמואל הנגיד 5, ירושלים

מתאים ל: #חברים #דייט #משפחה

מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:★ ★ ★ ★ ★

כשר חלבי, רבנות ירושלים02-625-1737