
במסגרת יוזמה של "כאן גימל" וחברת "הליקון מיוזיק", לחידוש למיטב שיריה של עפרה חזה ז"ל. הראל סקעת החליט להקדיש לסבו שנפטר, מחווה מיוחדת לשיר 'אם ננעלו' שכתב גדול משוררי תימן הרב שלום שבזי והקליטה עפרה חזה ז"ל- אלא שאז הוא בחר להציג את החידוש בקליפ פרובוקטיבי ומיני שפספס לחלוטין את המטרה.
בקליפ נראות נשים בלבוש מינימלי שאמורות להיראות תימניות, כשהן נוגעות ומלטפות את סקעת בצורה מינית ולא ראויה, בטח לא כשמדובר בביצוע לפיוט של הרב שלום שבזי זצ"ל. אם היה מדובר בכל שיר אחר, לא באמת הייתי מצפה מסקעת לכבד את המסורת התימנית המכובדת ממנה הוא מגיע וליצור קליפים פחות פרובוקטיביים. אך כשמדובר בפיוט כל כך קדוש ומיוחד שנשמר במשך שנים, קשה לי לקבל את הבחירה ההזויה של סקעת ליצור קליפ מסוג שכזה.
מוזיקה
אם שמים בצד את הקליפ הפרובוקטיבי מדובר בחידוש יפיפה, שהייתי משבחת את סקעת עליו ואפילו מתרגשת ממנו. אך כמה חבל ש'בזכות' רעיון ליצור קליפ חדשני כל המהות התפספסה כליל.
"הבטחתי לסבא להקליט שיר גם בתימנית"
סקעת סיפר כי הבחירה לחדש את השיר, הזכירה לו את סבו יוסף שהיה מפציר בו לחזן בבית הכנסת השכונתי: "אחד מזיכרונות הילדות החזקים ביותר שלי הם מסבא יוסף, אשר היה מושיב אותי על ברכיו ובאצבעותיו הגדולות מלמד אותי את ההטעמה התימנית, אותו סבא יוסף שתמיד הפציר בי לעלות ולחזן בבית הכנסת השכונתי ממש מאחורי הבית בו גדלתי, ואולם אני סירבתי מתוך ביישנות" וסיכם: "אני מקדיש את הביצוע הזה של 'אם ננעלו' לסבא יוסף שנפטר בטרם הספקתי לעמוד בהבטחתי לו".
האם סבו של סקעת- היה שמח לראות את הקליפ הזה? אני באמת לא יודעת להגיד ולכן טוב שפשוט אסכם שכבוד למסורת, זאת לא מילה גסה גם בשנת 2018.
תגובות
עוד מטומטם מדופלם חבל על הזמן
וואי וואי מה המארי שלי היה עושה לו? הוא היה מקבל מכות עם שוט ברזל עם דוקרנים עד שהוא היה מת. ענשאלה ימות הנבלה הזה.
אסון בדרך כך כתוב במדרש שהיו כותבים כתובה לזכר ולבהמה (זה כנראה בדרך....) ולכן בא המבול. מבול של מים לא יבוא יותר אבל מבול של אש יבוא גם יבוא, לכן יש את כל פצצות האטום בעולם. וכתוב בזוהר שהדורות של דור המבול ודור ההפגה יבואו בדור האחרון בגלגול וזה בדיוק מה שאנחנו רואים. הצרה הגדולה שאנו גרים לידם ואוי לרשע ואוי לשכנו, כי במקום שיש זנות אנדרלמוסיה באה והורגת טובים ורעים.
המבול בדרך המבול של האש בדרך, אוי כמה שאתה צודק, נתפלל שננצל מכול זה ויבוא משיח ברחמים, מקווה ומתפלל,