מתכון לפאי תפוחים משודרג
לא החלטנו עדין איך לקרוא לפאי היפיפייה הזו, אבל מה שבטוח אם אתם חובבי קינמון ותפוחים אתם מאוד תשמחו לאמץ אותה לצד הגלידה של השבת הקרובה- צפו עכשיו במתכון.
מצרכים:
לבסיס:
5 כוסות קמח
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
450 גרם חמאה/מחמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות ומקוררת במקפיא
1/2 1 כוסות מי קרח
לעוגיות הקינמון:
60 גרם חמאה/מחמאה, מומסת
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
למלית התפוחים:
2 ק"ג תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
גרידת קליפה ומיץ מ-2 לימונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קורנפלור
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית מלח
להרכבת הפאי:
1 ביצה גדולה, טרופה
1/4 כוס סוכר חום
https://www.youtube.com/watch?v=3Zhe6fq3t0M
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס:
1. במיקסר עם וו לישה, מעבדים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בפולסים (כ-6 פעמים) עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את מי הקרח וממשיכים לעבד את לקבלת בצק אחיד. נזהרים לא לעבד יותר מדי.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
הכנת שבלולי הקינמון:
3. בקערה בינונית, מערבבים את החמאה, הסוכר החום והקינמון עד לקבלת מחית אחידה.
4. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול גדול ומורחים עליו את תערובת הקינמון בשכבה דקה באופן שווה.
5. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה ופורסים אותה לכ-60 פרוסות (שבלולים).
6. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי המלית ומניחים בצד.
רגע האיחוד:
7. מרדדים את החלק השני של הבצק על משטח עבודה מקומח, ומרפדים איתו תבנית אפייה מלבנית גדולה. דוקרים את הבצק במזלג כדי להבטיח אפייה שווה, ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
8. יוצקים את מלית התפוחים באופן שווה על הבצק המקורר שבתבנית, ומסדרים למעלה את עוגיות הקינמון. בעדינות, מברישים את שבלולי הקינמון בביצה טרופה ומפזרים מעל סוכר.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך 45 דקות נוספות, עד שמלית התפוחים מתחילה לבעבע מתחת. מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות לפני שחותכים לפרוסות ומגישים.
טיפ: ניתן לשמור את העוגה עד 5 ימים מחוץ למקרר, מומלץ להגיש לצד גלידת וניל
שבת שלום!
===========

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים