1. מעורב ירושלמי

לא סתם נקראה התערובת המופלאה הזו, על שם העיר האהובה שלנו.

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
400 גרם חזה עוף
400 גרם כבד עוף צלוי
1 בצל גדול
1 כף הל טחון
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף קינמון טחון
1 כף ג'ינג'ר טחון
1/2 כף פלפל אנגלי טחון
1/2 כף אגוז מוסקט טחון
1 כפית פפריקה
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. קוצצים את נתחי העוף והכבדים הצלויים לקוביות בגודל סנטימטר וחצי ופורסים את הבצל לטבעות.

2. מערבבים בקערה את קוביות העוף, הכבדים, טבעות הבצל, התבלינים ושמן הזית ומשרים למשך 5 שעות עד יממה.

3. מחממים מחבת או פלנצ'ה ומוסיפים את תערובת העוף המתובלת ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד להשחמה טובה.

4.מגישים את המעורב הירושלמי בפיתה או בלאפה ומזלפים מעל טחינה. מומלץ להוסיף לחגיגה גם ירקות טריים, חמוצים וצ'יפס וכמובן בירה!


2.חומוס 

החומוסיות הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף הירושלמי, אז גם אם לא זכיתם להיוולד בעיר הבירה עם המתכון הזה תוכלו להפוך את הבית לחומוסיה קטנה

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית כמון טחון
מלח
להגשה: שמן זית ופפריקה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים הכל יחד למחית חלקה, ומוסיפים 1-2 כפות מים לדילול המרקם, אם צריך.
2. מעבירים לצלחת שטוחה, מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.


3. פלאפל ביתי

אומרים שאת הפלאפל הכי טוב אפשר למצוא בירושלים, אבל זה בדיוק הזמן לנסות להתעלות עם פלאפל ביתי מלא בתוספות

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
1 חבילת גרגירי חומוס
1 כוס פירורי לחם או לחם יבש וטחון
שמן קנולה
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת כוסברה
תבלינים:
כף מלח
כף כמון
חצי כף סודה לשתיה

אופן ההכנה:
1. משרים חבילת גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם עם מכסה. לאחר מכן מסננים את המים

2. מועכים את החומוס ולשפוך בתוכו את כוס פירורי הלחם עם התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה וללוש עד לקבלת עיסה אחידה

3. לחמם סיר עם שמן עמוק וכאשר הוא חם ומבעבע ליצור לתוכו כדורים מתערובת החומוס והפטרוזיליה למשך 3 דקות מכל צד

4. להוציא את הכדורים לנייר סופג ולאחר מכן לסדר אותם בתוך פיתות עם סלט, טחינה ושאר התוספות האהובות

יום ירושלים שמח!