אנשי יצהר נגד ישיבת שבי חברון.

הערב יתקיים בבנייני האומה, כנס בוגרים של ישיבת 'שבי חברון' לציון שלושים ושתיים שנה להקמת הישיבה.

לאירוע בו ייחנך גם פרויקט שחזור ישיבתו של רבי חזקיה די מדיני ה'שדי חמד, הוזמן גם מפקד פיקוד המרכז, האלוף אבי מזרחי.

בישוב יצהר לא אהבו את הזמנת האלוף, אותו הם רואים כאחראי על הרחקתם מיהודה ושומרון של 13 משפחות ורווקים, כמו גם על האישורים להריסת מאחזים.

בשבוע שעבר, פנו ה'מורחקים' ובני משפחותיהם לממלא מקום ראש ישיבת 'שבי חברון', הרב חננאל אתרוג, בבקשה כי יבטל את הזמנתו של האלוף מזרחי.

הרב אתרוג השיב, כי האלוף עושה ימים כלילות כדי להגן על בטחונם של תושבי יהודה ושומרון ומדינת ישראל ולכן הוא ראוי לכבד בנוכחותו של כנס הבוגרים.

בעקבות דחיית בקשתם, הדפיסו ה'מורחקים' "מכתב גלוי לראשי ישיבת שבי חברון" בו הם קוראים לראשי הישיבה לבטל את הזמנתו של מזרחי, האחראי לגירושם מהבית ולשבירת מטה לחמם, ולציבור להגיע לכנס ולמחות על הגעתו של מזרחי לכינוס.

ממלכתיים נגד נוער הגבעות

ישיבת 'שבי חברון' נחשבת לישיבה 'ממלכתית', שהקו החינוכי בה שולל התנגדות לצבא או למדינה. אנשי יצהר, מאידך, מכונים לעתים גם בשם 'נוער הגבעות' ואינם שוללים מאבקים נגד השלטון.

ביום שישי נתלו הפשקווילים בירושלים ובקרית ארבע ובמקומות נוספים ביהודה ושומרון.

ל'סרוגים' נודע, כי תלמידים בישיבת 'שבי חברון' ביקשו רשות להסיר את המודעות שנתלו בקרית ארבע, אך נענו בשלילה מראש הישיבה, הרב אתרוג.

באופן מפתיע, מי שבאו לעזרת 'שבי חברון', הם אנשים המזוהים עם הרב מאיר כהנא, שכיסו את כל הפשקווילים נגד הישיבה במודעות מטעמם על הכנסת ספר תורה לזכר הרב כהנא.

הפשקווילים נגד האלוף מזרחי (הקול היהודי)