השף מאיר אדוני, אחד השפים המובילים בתחום הקולינריה הישראלי ומי שמוכר גם על המסך כשופט בתכניות "בייק אוף" ו"משחקי השף", מגלה כי בניגוד למה שחבריו למקצוע חושבים על עולם הקולינריה הכשר- הוא רואה בשטח עובדות אחרות לגמרי.

"עולם הכשרות הולך ומתחזק בישראל ובעולם בפרט" סיפר היום אדוני לאראל סג"ל ברדיו 103FM, בראיון על הטרנד החדש ישן של ישראל: "כל המסעדות שלי בישראל כשרות ואני כבר חושב לפתוח מסעדה כשרה גם בניו יורק. הרבה מאוד אנשים מעדיפים לאכול קולינריה טובה כשרה מאשר לא כשרה".

"אנשים מוכנים לשלם יותר עבור בשר כשר"

בניגוד למה שמקובל לחשוב סיפר אדוני: "החזיר תמיד התפרש בישראל כמוקצה ומבחינה קולינארית מדובר בבשר רדוד ביותר. רוב התיירות המגיעה לישראל היא שומרת כשרות ולכן אלו שמחזיקים מסעדות כשרות זוכים להרוויח מההחלטה להחזיק מסעדה כשרה. אנשים מוכנים לשלם יותר עבור בשר כשר".

"זה מחמם את הלב", אמר בתגובה אראל סג"ל וסיכם: "זה מעיד על כך שאפשר לצרוך אוכל מצויין תוך שמירה על הזהות היהודית".