אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

פשוט וטעים: מתכון לקציצות טונה ותפוחי אדמה

מחפשים משהו קליל להכין? מצאנו לכם קציצות ירק בתוספת טונה שיכולות להפוך לתוספת שתשמחו לאמץ לכל ארוחה או סתם בתור נשנוש לצד מטבלים- צפו

פשוט וטעים: מתכון לקציצות ירק מפתיעות
  (צילום: Home Cooking Adventure)

מתכון לקציצות ירק וטונה

מחפשים משהו קליל להכין? מצאנו לכם קציצות ירק בתוספת טונה שיכולות להפוך לתוספת שתשמחו לאמץ לכל ארוחה או סתם בתור נשנוש לצד מטבלים

מצרכים

300 גרם תפוחי אדמה
1 קופסת שימורי טונה בשמן (185 גרם)
1/2 כוס גרגירי תירס
2 בצלים ירוקים
1 ביצה
גרידה מקליפת לימון אחד
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פירורי לחם – לציפוי

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד לריכוך. מסירים את הקליפה, ומועכים למחית בקערה.

2. מוסיפים את הטונה למחית תפוחי האדמה ומערבבים במזלג.

3. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים לקערה, יחד עם התירס, הביצה ופירורי הלחם.

4. לבסוף, מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מחלקים את התערובת ל-12 כדורים, מועכים מעט משני הצדדים, כך שתתקבל קציצה אליפטית ומצפים בפירורי לחם.

6. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים כל קציצה במשך 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג, ומוסיפים עוד שמן, אם צריך, עד שכל הקציצות מוכנות.

7. מגישים לצד מטבלים אהובים וסלט או כל תוספת אחרת אהובה

בתאבון!

====================

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו