בליכוד הזדעזעו לגלות בסוף השבוע האחרון תמונה מסיתה כנגד יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, שהוצג בדמות היטלר, שהופצה בקבוצה של צעירי הליכוד בפייסבוק.

התמונה של אדלשטיין הועלתה בדמותו של היטלר על ידי פעיל במפלגה, ולמעלה נכתב: "יולי- יואל היטלרשטיין". בתגובה, מנהלי הדף הסירו את התמונה וחסמו את הצעיר מפעילות בקבוצה.

השרה הרגב גינתה בחריפות את ההסתה נגד אדלשטיין: "תמונה קיצונית ופוגענית מסוג זה ראויה לכל גינוי. אין מקום לשימוש בסמלים של הנאציזם. אני מוקיעה ומגנה כל שימוש בתמונות שכאלו".

גם השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, אמרה:‏ הנסיון להציג את ‎יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין כנאצי הוא חציית גבול אדום של חברה דמוקרטית מתוקנת.

יש להוקיע את גילויי ההסתה מקרבנו, קל וחומר כשמדובר ביו"ר הכנסת – סמל לממלכתיות במדינת ישראל".

דוד שאין, יו"ר צעירי הליכוד: ״הוכינו בהלם ובגועל נוכח ההסתה הפראית שמצאה ביטוי בדף הפייסבוק שלנו. ההקבלה המקוממת בין הצורר הגדול ביותר של העם היהודי לבין יו״ר הכנסת, כל שכן יולי אדלשטיין אסיר ציון לו זכויות רבות בשיבת ציון היא דבר בו נאבק בכל הכוח. הסתה שהחלה בהשוואה לסטלין נמשכת עתה להשוואה להיטלר. נחצו כאן גבולות אדומים שצריכים להדליק נורות אזהרה לכולנו. אנו בוחנים צעדים משפטיים למיגור התופעה. כל מפלגת הליכוד וצעירי הליכוד כמובן עומדים כאחד כנגד ההסתה הפראית נגד יו"ר הכנסת, חברנו יולי אדלשטיין כפי שראינו בעמוד שלנו״