מתכון לעוגת תפוזים
לפעמים אנחנו מוכנים לוותר על הקצפת והשוקולד- לטובת נוסטלגיה איכותית בצורת עוגת תפוזים פשוטה, שתסגור לכם סופ"ש חגיגי במיוחד
מצרכים:
גרידת קליפה מ-6 תפוזים בינוניים
1/4 2 כוסות קמח
1 תפוז סחוט
1 כף סודה לשתייה
4 ביצים גדולות
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן זית איכותי
לקישוט: פלחי תפוז טריים/מסוכרים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ.
2. סוחטים תפוז לקערה ומנפים את הקמח
3. בקערת ערבוב גדולה, טורפים את הביצים והמלח עם מערבל חשמלי עד לקבלת קצף בהיר, במשך כ-2 דקות. בהדרגה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עוד 2 דקות. מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה בהדרגה לתערובת הביצים, ומערבלים עוד דקה אחת.
4. בקערה אחרת, מערבבים את שמן הזית, גרידת קליפות התפוזים והמיץ מהתפוז. מוסיפים כף אחת מהתערובת בכל פעם לתערובת הביצים, ומערבבים בתנועות קיפול עד לשילוב מלא.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים לטמפרטורת החדר על רשת אפייה. מקשטים בפלחי תפוז ומגישים לצד גלידת וניל/ שוקולד
שבת שלום!

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים