80% מהמסעדות נסגרות אחרי שנה, 90% ניסגרות אחרי שנתיים.כאחד שמבקר לא מעט במסעדות שונות ברחבי הארץ, הסטטיסטיקה הזאת מכה בי כל פעם מחדש. ענף שסובל ממאניה-דפרסיה.
מצד אחד, המסעדות, ברובן המוחלט פועלות יפה, עושות אוכל טוב ומלאות בסועדים. מצד שני, הנתון לעיל. לכן, הביקור השבוע ב'קולומבוס', מסעדת בשרים בקניון ברחוב ירושלים ברעננה, היה מבחינתי ביקור לימודי-מחקרי, לא פחות מאשר קולינרי. למה? כי המסעדה פועלת ברצף ב-25 שנה האחרונות. לא שנה. לא שנתיים- 25 שנה.
משפחת קולומבוס
אז כאמור, 'קולומבוס' היא מסעדה בשרית הפועלת זה 25 שנה, מ-1992, תחילה בהרצליה, ולאחרונה עברה לרעננה, למיקום הנוכחי. בשנות פעילותה הראשונה המסעדה הייתה לא כשרה, וב-2007 המסעדה עברה הכשרה, והיום פועלת עם תעודת כשרות מהדרין.

בדיקה קצרה העלתה כי שם המסעדה נגזר מהקונספט שאיתה התחילה – המסעדה הייתה מהראשונות בארץ לאמץ אלמנטים אמריקאים בתפריט. המבורגרים וצ'יפס, באפלו ואינדיאן ווינגס וכדומה. גילו את אמריקה.
עם השנים המסעדה עברה אבולוציה, ואימצה את תפריט ה"אכול כפי יכולתך", ב-109 ש"ח, האהוב במיוחד על הסועד הישראלי. המתכונת היא 9-3-6. תשעה סוגי סלטים, בראשם חומוס הבית המעולה, שלוש מנות ראשונות ושישה סוגי בשרים.
את המקום מנהלים יורם ומאיר קולומבוס. זה כמובן לא שם המשפחה, והשניים אינם אחים, אך מאיר הדגיש כי אחרי כל כך הרבה שנות פעילות משותפת, שם המשפחה האמיתי אינו חשוב. השניים מנהלים את המקום יותר כמו בית מאשר מסעדה. כל סועד הוא במרכז, השניים עוברים בין הסועדים ודואגים שכל מבוקשם מסופק.

בירה כתיבול
התיישבנו. עוד לא הספקנו להגיד "כריסטופר קולומבוס" ועל השולחן נחתו לנו 9 סוגי סלטים לצד פיתות קטנות, טריות וחמות. החומוס הביתי היה מעולה – סמיך, עשיר ובעל טעם נהדר. רמת ביצוע מפתיעה למסעדה שלא זו ההתמחות שלה. החציל השלם היה רך ומתפרק בקלות והטחינה שעטפה אותו נעשתה היטב. לצד אלה הוגשו סלטים נוספים כמו סלט כרוב, ירקות ושרי.
השלב הבא, שלמעשה שזור בסלטים הוא המנות הראשונות. שני סוגים של מנות ראשונות מוגשות לשולחן – בשרים ותוספות. בגזרת התוספות הגיעו לשולחן חלת בצל, צ'יפס ואורז. חלת הבצל, הזכירה לי מעט את הטעמים הכיפיים של קיגל תפוחי אדמה.
המתכון ה'קולומבוס-י' לחלת בצל עוסק בבירה, כאשר זהו הנוזל איתו מערבבים את הקונפלור והקמח. החלה הייתה פריכה, חמה ועשירה. כיפית מאוד. הצ'יפס הגיע בחיתוך עבה כמו שאני אוהב, חם ובלי יותר מדי שאריות שמן על האצבעות. האורז היה מעט דביק מדי לטעמי ולא מספיק מתובל.

בגזרת הבשרים הופיעו במנות הראשונות כנפיים בסצ'ואן ו'עוף שיכור'. העוף השיכור הוא עוף המוקפץ בבלילה של קונפולור ובירה, ומוגש עם טריאקי. למרות שהעוף לא היה מספיק פריך, הוא היה טעים מאוד, עם טעמים עשירים של בירה וטריאקי, ועוף טרי שנעשה היטב ולא התייבש. הכנפיים המתובלות ברוטב המתוק-חריף הן נישנוש נהדר – חמות ומתובלות היטב.
ואכלת ושבעת
אל תתמלאו, כי עכשיו הגענו ללב הארוחה – העיקריות. מגיע מגש יפה לשולחן, המכיל ארבעה סוגי בשרים: פרגיות, קבבונים, כבד עוף ואנטריקוט. הפרגיות מתובלות בתיבול מינימלי אבל מספק – שמן זית, מלח ופלפל, מה שמדגיש את הטעם הטבעי שלהן.
הפרגית נחתכה בקלות ונצלתה היטב. התחלה טובה. אל הקבבונים, שהיו מעט פריכים מדי מבחוץ פחות התחברנו. כבד העוף היה צלוי היטב מבחוץ ונימוח מבפנים ונעשה בצורה נהדרת, מנה טעימה שטופלה באופן נכון. לבסוף גולת הכותרת – האנטירקוט.
תחילה, חששנו קלות. הנתח הגיע הגרסה דקה שלו, מה שלרוב מהווה אינדיקציה לכך שהנתח יהיה סולייתי ולא לעיס. הופתענו לגמרי. האנטריקוט, גם במלח, פלפל ושמן זית, היה עשוי נהדר! קיבל צריבה קלה מכל צד, ובפנים נשאר מדיום. הנתח הדק, ומספר הנתחים הנדיב שהוגש אפשר לנשנש את האנטריקוט בכיף, מבלי להתייחס אליו יותר מדי ברצינות.
להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com
=======================================================
קולומבוס, ירושלים 3, רעננה
מתאים ל:#יציאה_עם_חברים #אירוע_משפחתי
מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰✰ ★ ★ ★
שירות:★★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ✰ ★ ★ ★:
כשר בשרי מהדרין רבנות רעננה
09-748-0800

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים