לאחר הדיון הטען שהתקיים הבוקר (ראשון), ראש הממשלה נתניהו יורד מהמודל הבריטי ומסמן כיוון חדש: קידום פסקת התגברות מורחבת, שתמנע מבג״צ לפסול חוקים סביב גירוש המסתננים בתוך כמה דיונים מהירים. רה״מ מעריך כי יושג למהלך שכזה רוב בכנסת וכבר מחר תתקיים פגישת המשך בעניין.
בלשכת נתניהו טוענים, כי במהלך השיבה שהתקיימה התברר כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לא צפוי להתנגד למהלך כזה. מנדלבליט הציג את עמדתו נגד חקיקת המודל הבריטי, אך בהקשר לחקיקת פיסקת התגברות בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, אמר כי ייבחן קידום מודל מן הסוג הזה, כאשר במסגרתו יחויב רוב של לפחות 70 חברי כנסת להעברתו, או על ידי קביעת דרישות סף לרוב של שופטים לביטול חוקים – ששה שופטים מול תשעה.
שני תנאים למנדלבליט: פסקת ההתגברות תחול על כלל החוקים ותעשה רק ברוב של 70 חברי כנסת
לפי פסקת התגברות כמו זו שמציע מנדלבליט, היא תחול על כלל החוקים ולא ספציפית למען 'חוק המסתננים'. שנית, חקיקת חוק מחדש לאחר שנפסל על ידי בג"ץ ייעשה רק ברוב של שבעים חברי כנסת. לגבי זה, נשמעו התנגדויות רבות בכנסת, ובעיקר מצד השר נפתלי בנט שטוענים כי תנאי זה יקשה מאד על אכיפת בג"צ בעתיד, ויביא לכך שלכל חקיקה מחדש ידרשו גם אצבעות חברי הכנסת מהאופוזיציה.
במקביל, נועד נתניהו ושר האוצר משה כחלון בטרם במהלך ישיבת הממשלה, כשלפי הדיווח בערוץ עשר השניים הגיעו למתווה מוסכם להמשך הדיונים בנושא.
ליברמן מגבה את נתניהו
נתניהו מקבל חיזוק מהשר ליברמן שמגבה אותו בתכניתו לערוך שינוי ביחסים בין בית המשפט העליון והכנסת. "מיומה הראשון של ישראל ביתנו אנו דורשים להחזיר את המנדט לנבחרי הציבור שנבחרו בבחירות. כעת נוצרה הזדמנות לתיקון משמעותי. אני מקווה שהיא תמומש."
ראשי המפלגות סיימו תוך 20 דקות ללא החלטה את הדיון לקראת קידום פסקת ההתגברות,. לבסוף סיכמו השרים להמשיך את הדיון בימים הקרובים. השר בנט אמר לראש הממשלה נתניהו בישיבה: ״צריך לדון אבל אסור למרוח את זה״.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים