האיומים נמשכים: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שוב התייחס היום (חמישי) לאפשרות התקיפה האמריקאית בסוריה, לאחר שאתמול הזהיר את נשיא רוסיה ולדימיר פוטין כי "הטילים מתקרבים".
"מעולם לא אמרתי מתי תקיפה בסוריה תתרחש. זה יכול להיות בקרוב מאד- או בכלל לא בקרוב" הבהיר בציוץ בטוויטר. "בכל מקרה, ארה"ב עשתה עבודה טובה מאד תחת הנהגתי, ופינתה את המזרח התיכון מהאיום של דעאש. איפה התודה שלנו על זה?".
Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?”
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 באפריל 2018
נשיא סוריה בשאר אסד לא נשאר חייב והגיב באיום משלו לטראמפ. "כל מתקפה אפשרית של המערב- רק תוביל לחוסר יציבות באזור" הזהיר. "הצהרותיו והחלטותיו של טראמפ הופכות אותו ליעד ללעג ולגיחוך".
בסוכנות הידיעות הסורית דיווחו כי אסד גם נפגש עם הבכיר האיראני עלי אכבר וילאתי, המשמש כיועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי. "האיומים של מדינות המערב לתקוף את סוריה מבוססות על שקרים" אמר אסד בפגישה. "עם כל ניצחון שלנו בשטח עולים קולות של חלק ממדינות המערב בניסיון לשנות את מסלול האירועים".
וילאתי אמר בתגובה כי "עמידתה האיתנה של סוריה באחת ממלחמות הטרור הקשות ביותר ונחישות עמה לניצחון למרות כל התמיכה, המימון והחימוש שהגיע למלחמה הזו מבחוץ- היא דוגמה לכל עם שייתכן ויעמוד בפני מלחמה מסוג שכזה".
ברוסיה מנסים להרגיע: "להימנע מצעדים"
על רקע האיומים הגוברים של מדינות המערב, ברוסיה פועלים במטרה להרגיע את הרוחות, וטענו כי יש תיאום אפשרי בין רוסיה והמדינות המעוניינות לתקוף. "מוסקבה עוקבת אחר ההצהרות של וושינגטון בעניין סוריה, וקוראת להימנע מצעדים שיגבירו את המתיחות" אמרו בקרמלין בהודעה שפורסמה בתקשורת המקומית. "ערוצי התקשורת בינינו לבין ארה"ב פעילים". על פי ההערכות, ברוסיה דנים עם ארה"ב בנוגע לתקיפה של ארה"ב והיעדים שיותקפו במסגרתה.
גם בטורקיה פועלים להרגיע את הרוחות- אך בממשל הטורקי עדיין חוששים על רקע המתקפה הכימית הקשה שהתרחשה בתחילת השבוע בעיר דומא. "אנחנו מודאגים מהפיכתה של סוריה לזירת מאבק בין המדינות בעלות הכוח הצבאי" אמר הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן. "שוחחתי על הנושא עם הנשיא טראמפ, ואשוחח גם עם פוטין על דרכים לעצור את המתקפות הכימיות בסוריה".
למרות נסיון ההרגעה, הנשיא הטורקי הוסיף כי "נוכחותנו בסוריה תימשך עד אשר תיעשה בטוחה עבור כולם. לא נוותר על בריתנו עם וושינגטון- אך גם לא נוותר על שותפותינו עם רוסיה, ועל שיתוף הפעולה שלנו עם איראן".
מוקדם יותר היום כוחותיו של אסד השתלטו באופן מלא על העיר דומא, מעוז ארגון המורדים "צבא האיסלאם". על פי הדיווחים, הצבא הסורי תקף את האזור בתקיפה אווירית ובארטילריה, והביא למותם של המורדים שלא עזבו את העיר. לדבריו של ראש "מרכז הפיוס והשלום" הרוסי בסוריה, יורי יבטושנקו, "דגל סוריה הונף מעל בניין בדומא, ובכך הוכרזה השליטה באזור ובכל מזרח רוטה".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
גם אני גאה שלא אעמוד בצפירה - הרבנים הצדיקים החכמים והאדמורי"ם - לימדו אותי לא לכבד את הרשעים !!! ולעמוד בצפירה אסור בגלל חוקות הגוים... אנחנו החרדים לא נעמוד. המדינה היא מוקצת מחמת מיאוס. חייבים לזכור תמיד שאך ורק השמירה על "כל" התורה ועל "כל" המצוות היא זאת ששומרת על עם ישראל. אנחנו מקווים שכל החיילים במדינה יידעו ויזכרו תמיד שרק הקב"ה שומר על עם ישראל!!!! ולא הצבא הכפרני שמשמיד הדעת מעם ישראל. ומי שלא מאמין כך הם אפיקורסים גמורים.
גם אני גאה שלא אעמוד בצפירה - הרבנים הצדיקים החכמים והאדמורי"ם - לימדו אותי לא לכבד את הרשעים !!! ולעמוד בצפירה אסור בגלל חוקות הגוים... אנחנו החרדים לא נעמוד. המדינה...
גם אני גאה שלא אעמוד בצפירה - הרבנים הצדיקים החכמים והאדמורי"ם - לימדו אותי לא לכבד את הרשעים !!! ולעמוד בצפירה אסור בגלל חוקות הגוים... אנחנו החרדים לא נעמוד. המדינה היא מוקצת מחמת מיאוס. חייבים לזכור תמיד שאך ורק השמירה על "כל" התורה ועל "כל" המצוות היא זאת ששומרת על עם ישראל. אנחנו מקווים שכל החיילים במדינה יידעו ויזכרו תמיד שרק הקב"ה שומר על עם ישראל!!!! ולא הצבא הכפרני שמשמיד הדעת מעם ישראל. ומי שלא מאמין כך הם אפיקורסים גמורים.
המשך 16:12 12.04.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר