דיון סוער נערך הבוקר (שני) בוועדה לביקורת המדינה על תוכנית גירוש מבקשי המקלט במהלכו שיגרה סגנית שר החוץ, ציפי חוטובלי, אמירה שעוררה סערה ואף הביאה חלק מחברי הכנסת שנכחו בדין למחוק אותה מהפרוטוקול.
במהלך הדיון שהובא באתר ynet, אמרה חוטובלי: "תושבי מדינת ישראל חיים תחת טרור מהגרים וסובלים מאלימות". ח"כ דב חנין מהרשימה המשותפת אמר כי "האמירה על טרור מהגרים אינה במקומה ואני מבקש למחוק אותה מהפרוטוקול". חוטובלי ענתה: "אני חוזרת ואומרת, יש טרור מהגרים בדרום תל אביב".
לדברי חוטובלי, "כל מדינה ריבונית רשאית להרחיק מהגרי עבודה בלתי חוקיים שהגיעו לשעריה. הם יורחקו למדינות מאוד בטוחות שבהן מתקיים משטר שאפשר לנהל בו חיים ברמה מאוד גבוהה. הם מקבלים 3,500 דולר. זה הון גדול שהם יכולים לעשות איתו כמעט כל מה שעולה בדעתם".
יו"ר הוועדה שלי יחימוביץ' אמרה בדיון כי "כבת לניצולי שואה ההשקפה שלי היא הצורך במדינת ישראל חזקה ואיתנה אבל בו בזמן דאגה לפליט, לגר ולמבקש המקלט". חוטובלי הגיבה: "כל הסוגיה עוברת פופוליזציה. אל תעשו שימוש לרעה בניצולי השואה ולא בשואה. זה דיון על מהגרי עבודה. אני מבקשת לקרוא להם מהגרי עבודה".
יחימוביץ' הוסיפה: "אני מרגישה שהגורמים הרשמיים בוחנים מחדש את הסיטואציה. הם דיפלומטים ונזהרים בניסוחים, אבל ההערכה שלי היא שלא יהיה גירוש במועד שנקבע, ואולי לא יהיה גירוש בכלל". חוטובלי הגיבה: "אני חולקת עלייך".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
י
שניהם מגרשים.
14:23 19.02.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר