השגריר אשם: נביל אבו רודינה, דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, טען בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הרשמית של הרשות "וואפא" כי שגריר ארה"ב בישראל, דייוויד פרידמן, הוא "האשם האמיתי במשבר בין ישראל לרשות הפלסטינית".
בהודעתו אבו רודינה טען כי פרידמן גם החריף את המשבר שנוצר בין ארה"ב והרשות הפלסטינית, שהחלה עם ההכרה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בירושלים כעיר הבירה של ישראל. "ההמלצות והעצות של השגריר, שמטרתן היא לא להשיג שלום צודק על בסיס לגיטימציה בינלאומית, הן שהביאו למשבר ביחסים בין האמריקאים לפלסטינים" אמר. "דברי שגריר ארה"ב ביחס לסכסוך גורמים לנו לתהות לגבי היחס שלו לכיבוש- האם הוא מייצג את ארה"ב או את ישראל?".

דובר הרשות הוסיף וטען כי דבריו של שגריר ארה"ב בישראל מספקים תירוצים לאלימות, בעוד שהפלסטינים מחויבים למחאה שקטה. לטענתו "הדרך היחידה לשים קץ לאלימות המתמשכת במזרח התיכון ובעולם היא באמצעות הקמת מדינה פלסטינית, שבירתה מזרח ירושלים ומבוססת על גבולות 1967".
למרות שדוברו של אבו מאזן לא פירט במפורש לאילו הצהרות של השגריר האמריקני הוא התייחס, ניתן להניח כי מדובר בתגובותיו של פרידמן לפיגועי הטרור שהתרחשו לאחרונה בשטחי יהודה ושומרון. לאחר הפיגוע בצומת אריאל ביום שני, במסגרתו נרצח הרב איתמר בן גל הי"ד, פרידמן גינה את האירוע ומתח ביקורת על המנהיגים הפלסטינים.
20 years ago I gave an ambulance to Har Bracha hoping it would be used to deliver healthy babies. Instead, a man from Har Bracha was just murdered by a terrorist, leaving behind a wife and four children. Palestinian “leaders” have praised the killer. Praying for the BenGal family
— David M. Friedman (@USAmbIsrael) 6 בפברואר 2018
"לפני 20 שנה תרמתי אמבולנס ליישוב הר ברכה, בתקווה שהוא ישמש כדי להביא לעולם ילדים בריאים. במקום זאת, אדם מהר ברכה נרצח על ידי מחבל" כתב השגריר בטוויטר. "הוא השאיר אחריו אישה וארבעה ילדים, וה'מנהיגים' הפלסטינים שיבחו את הרוצח. תפילותיי נשלחות למשפחת בן גל".
גם אחרי הפיגוע בחוות גלעד ורצח הרב רזיאל שבח הי"ד, פרידמן תקף את הנהגת הרשות הפלסטינית, במה שהיה הפעם הראשונה שהוא התבטא באופן חד צדדי לטובת ישראל מאז שנכנס לתפקידו. "אב ישראלי לשישה ילדים נרצח אתמול בדם קר על ידי מחבלים פלסטנים" כתב בטוויטר. "בחמאס משבחים את הרוצחים, וחוקי הרשות הפלסטינית יספקו להם תגמולים כספיים. אל תחפשו יותר למה אין שלום".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יפה יוסף
רוצחים יהודים ואבו מאזן תומך כספית במחבלים. הפלאסטינים אין להם מושג בצדק.לכן רק הפרדות מוחלטת תביא את השלום. כי הפלאסטינים תמיד ירצחו יהודים כל עוד הם במדינת ישראל.
23:52 08.02.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר