מתכון לעוגת נוטלה מרשימה וקלה

השבוע ציינו בעולם את יום הנוטלה הבינלאומי (כן יש כזה..) וזו הזדמנות מעולה להכין עוגת שבת מרשימה וטעימה עם הממרח האהוב • צפו עכשיו במתכון שלב אחרי שלב

מצרכים:
1 כף שמרים יבשים
1 כוס חלב חם
2 כפות סוכר
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
50 גרם חמאה מרוככת (חתוכה לקוביות קטנות)
ביצה 1
1/2 כוס שוקולד נוטלה/ או כל ממרח אהוב אחר
לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים יחד את השמרים, החלב החם, הסוכר והביצה. מערבבים ומשאירים כ10-15 דקות כדי שהשמרים יתחילו לפעול (חשוב שהחלב יהיה חם על מנת שהשמרים יפעלו כראוי)

2. בקערה של מערבל/ או קערה רגילה מוסיפים את הקמח והמלח.

3. לאחר שתערובת השמרים התחילה לתסוס מוסיפים אותה אל קערת הקמח ומוסיפים את החמאה

4. לשים את התערובת (למי שבוחר במערבל- ללוש עם וו לחם) במשך 5-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון/מגבת למשך כ20-30 דקות

6. לאחר שהבצק תפח והוכפל בגודל, מרדדים אותו למלבן גדול על משטח מקומח

7. מורחים את הנוטלה על כל המלבן ומתחילים לגלגל אותו מהצד הארוך של המלבן. לאחר מכן חותכים במרכז גליל הבצק לאורך ומפצלים לשני גלילי בצק

8. מגלגלים את שני קצוות הבצק יחד ויוצרים מעיין צמה, לאחר מכן מחברים את שני הצוות ויוצרים מעגל  (ראו סרטון)

9. מכניסים את העוגה לתנור שחומם על  200 מעלות במשך 15-20 דקות

10. מצננים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר לקישוט

שבת שלום!

===============

מקור