חדשות המגזר

בצלאל סמוטריץ': "עצוב לי וכואב לי"

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' אומר כי הוא חש עצבות נוכח דבריו של הרב יוסף קלנר ומבהיר כי דבריו אינם משקפים את מה שהוא למד מרבותיו בבית המדרש: "עמדותיי השמרניות- מתוך כבוד גדול לאישה"

בצלאל סמוטריץ': "עצוב לי וכואב לי"
צילום: (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' אומר כי הוא חש עצבות נוכח דבריו של הרב יוסף קלנר ומבהיר כי דבריו אינם משקפים את מה שהוא למד מרבותיו בבית המדרש.

"צפיתי עכשיו בדבריו של הרב קלנר. "עצוב לי וכואב לי", אמר סמוטריץ'. לדבריו: "הרב קלנר הוא תלמיד חכם וכולנו חייבים בכבודו- אף שלא למדתי אצלו מעולם- אבל מותר לנו ואנחנו חייבים לומר בענווה שדבריו אינם משקפים את מה שלמדנו מרבותינו בבית המדרש. ממש לא. לא בתוכן ולא בסגנון".

עם זאת, סמוטריץ' ביקש להסביר כי גם הוא מחזיק בעמדות שמרניות אך כאלו שנובעות מתוך כבוד לנשים: "העמדות השמרניות שאני מחזיק בהן באות מתוך כבוד גדול והכרה ברורה בערכן ובכוחותיהן של נשים ולא חלילה מתוך זלזול בהן. ההוצאה מן הכוח אל הפועל של כוחות נשיים, שהיו חבויים ומודחקים במשך מאות ואלפי שנים וכעת באים לידי ביטוי ופועלים גדולות ונצורות בעולם, הם חלק מתיקון עולם בתהליך הגאולה".

סמוטריץ' הוסיף כי "כמו כל חידוש גם התופעה הזו מופיעה בשלבים הראשונים בצורה מבולבלת עם סיגים, קלקולים ומרידות והאתגר הוא לזכך ולעדן אותה ולבור את המוץ מן התבן. להישאר מחויבים להלכה ולרוח ההלכה, להבחין בין עיקר לטפל, לשמור על גדרי הצניעות, על התא המשפחתי ועל מימוש התפקיד והייעוד של כלל אחד מהמינים. בהתאם לאופי, לכוחות, לתכונות ולכשרונות של כל אחד, כפי שריבונו של עולם הועיד לנו. לעמוד על שלנו בלי להתכופף בפני ערכים מעוותים והרסניים. אבל הכל מתוך כבוד והוקרה ובלי מאבק בין המינים. משני הצדדים".

תגובות

4
2
קצת מאוחר
07.02.18

אין מה להצטער שנותנים לרבנים להשתולל בסוף יהיה מי שחוצה את הגבול. מי שלא עצר בזמן התבטאויות מחצופות של רבנים כמו שמואל ואבינר אין לא מה להלין עכשיו. כל השיטה פסולה מן היסוד. דעתם של הרבנים לא חשובה יותר מדעתו של כל אזרח אחר

1
אביתר
14.02.18

דעתם חשובה יותר - כמו שדעתו של רופא חשובה יותר מי שמבין יותר בתחום מסוים, מי שלמד יותר תחום מסוים - היחס לדבריו צריך להיות שונה ורציני יותר.

1
יהודי פשוט
07.02.18

סמוטריץ' איכזבתני ביודעי שיצאת מבית המדרש חשבתי שהדבר הכי פשוט שם - שתיקה מול תלמידי חכמים, כפשוטו - מסתמא יהיה בך. כנראה שטעיתי. האם חשדת עצמך פעם, שהדעות שלך יותר מושפעות מהדור בו אתה חי מאשר דעותיו של הרב קלנר? ששכלו יותר חופשי משכלך? אתה עושה מלאכה חשובה אבל בחיים אל תגיד לרבנים מה לחשוב. בזה אתה כורת הענף עליו אתה יושב, לא רק האלקטורלי. בעיקר כבודך נפגע מזה, לא כבודו.

1
צבי
08.02.18

דעתך לא משקפת את דרך בית המדרש כל השקלא ותריא מושתתת על כך שלא מקבלים שום דבר לא חשיבה וביקורת. אפשר לחלוק, אפשר לא להסכים. לא מדובר בפסיקת הלכה של סנהדרין. גישה שמקבלת כל דבר בלי ביקורת היא לא דרך של בית המדרש.