הכי חורפי: מתכון לסלט ניסואז חם

הכי חורפי: מתכון לסלט ניסואז חם

על אף שהטמפרטורות מתחילות מעט לעלות, החורף עדין כאן- במיוחד בשביל אוכל טוב ומחמם. קבלו מתכון לסלט ניסואז מהיר להכנה, שתשמחו לאמץ בכל הזדמנות 

author-image
חם וטעים: הסלט שכל אחד צריך בחורף
  (צילום: thewoksoflife.com)

מתכון לסלט ניסואז חם

על אף שהטמפרטורות מתחילות מעט לעלות, החורף עדין כאן- במיוחד בשביל אוכל טוב ומחמם. קבלו מתכון לסלט ניסואז מהיר להכנה, שתשמחו לאמץ בכל הזדמנות

מצרכים: 

4-6 ביצים
450 גרם תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לחצאים או לרבעים
צרור אספרגוס/ שעועית ירוקה
שמן זית
מלח ופלפל שחור
450 גרם פילה סלמון (ניתן להחליף בטונה משימורים)
עלי חסה, שטופים ומיובשים
3 עגבניות בינוניות, חתוכות לפלחים/ 5 עגבניות שרי
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
1 בצל סגול קצוץ
1 שן שום, כתושה
2 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית סוכר או דבש
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מרתיחים את הביצים ואת תפוחי האדמה. על מנת לקבל ביצים קשות במידת עשייה מומלצת לסלט מומלץ להוציא אותם לאחר כ7 דקות רתיחה אל מי קרח. את תפוחי האדמה מוציאים מהאש עד שהם מתרככים

2. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.

3. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את האספרגוס/השעועית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים קלות, עד שהם נעשים פריכים מעט. מסירים מהאש.

4. במקביל, מתבלים את הסלמון במלח ופלפל שחור. מחממים 1 כף שמן זית במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הסלומון במשך 2-3 דקות מכל צד. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהסלמון רך ומוכן. מסירים מהאש.

5. רגע האיחוד: מרפדים קערת הגשה גדולה ושטוחה בעלי החסה, מסדרים מעל את פלחי העגבניות, תפוחי האדמה, האספרגוס / השעועית, הביצים – חתוכות לחצאים ומעל הכל מניחים את הסלמון. מזלפים את הרוטב על הסלט ומגישים חם

בתאבון!

===================

מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו