במהלך הצבעות שהתקיימו הערב (שני) במליאת הכנסת, ניצלה האופוזיציה את היעדר הרוב במליאת הכנסת, והפילה בהצבעה בקריאה ראשונה הצעת חוק של הקואליציה. לפיה, "יש לבטל את הוועדה הארצית המייעצת לענייני סיעוד, שתפקידה לייעץ לעניין פיתוח שירותים בתחום הסיעוד".
למרות שההצעה זכתה לתמיכת הממשלה ולתמיכת ועדת השרים לענייני חקיקה, היא נדחתה במליאה כאשר 29 חברי כנסת מהאופוזיציה התנגדו לחוק, ו-28 חברי קואליציה תמכו בו.
מתאם האופוזיציה, חבר הכנסת יואל חסון (המחנה הציוני) אמר בתגובה להפלת החוק כי "האופוזיציה הפילה חוק אנטי חברתי של הקואליציה – עכשיו במליאה ניצחה האופוזיציה את הקואליציה. שוב הם בונים עלינו להעביר להם חוקים. אם הם רוצים להעביר חוקים שיגיעו למליאה! אנחנו אופוזיציה, לא עובדים אצלם".
ההצעה ביקשה לבטל את הוועדה הארצית המייעצת לענייני סיעוד, שתפקידה לייעץ לעניין פיתוח שירותים בתחום הסיעוד.
בדברי ההסבר לחוק, נכתב: "בתקופת תחילת פעילותו של ענף הסיעוד לא היה תחום הסיעוד מפותח דיו וטרם נצברו במוסד ידע ומומחיות בתחום. .ועם זאת, במשך השנים הרבות שחלפו מאז תחילת פעילותו של ענף הסיעוד, התפתח תחום הסיעוד ונצבר ניסיון וידע רב בתחום הסיעוד, הן במוסד והן בוועדת הסיעוד של מועצת המוסד .כיום, הצורך בהיוועצות בוועדה הארצית שעה שהמוסד מבקש לממן תכניות פיתוח בתחום הסיעוד, מאריך בצורה ניכרת את פרק הזמן עד לאישור התכניות ומקשה על המוסד לתת מענה הולם ומהיר לצרכים המתפתחים של מבוטחים בתחום הסיעוד."
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים