אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

קל וטעים: מתכון לקרוקטים תפוחי אדמה עם גבינות

נראים כמו כדורי פלאפל אבל מסתירים בתוכם הפתעה הרבה יותר טעימה ונימוחה. מתכון לקרוקטים פריכים במילוי תפוחי אדמה, גבינות ותרד שתשמחו לאמץ לכל עת

טעים להכיר: מתכון לקרוקטים קלים להכנה
  צילום: www.liveeatlearn.com

מתכון לקרוקטים תפוחי אדמה עם גבינות

מנות: 24-30 כדורים | חלבי

מצרכים:

1 שן שום, כתושה
2 כוסות (70 גרם) עלי תרד טריים
2 כוסות פירה מוכן ומתובל בפלפל ומלח (ניתן להוסיף גם חמאה)
1/4 כוס (40 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
1/4 כוס (40 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
2 ביצים, טרופות
1 כוס (80 גרם) פירורי לחם פנקו

לטיגון: 1/2 כוס (118 מ"ל) שמן

אופן ההכנה:

1. במחבת מחממים מעט שמן, ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את התרד ומטגנים יחד במשך 3 דקות תוך בחישה לעתים קרובות, עד שנפחו של התרד מצטמצם. מסירים מהאש וקוצצים את התרד.

2. בקערה גדולה, מערבבים את התרד, הפירה, הפרמזן והמוצרלה. אם התערובת לחה מידי, ניתן להוסיף מעט קמח.

3. מגלגלים מהתערובת עיגולים בקוטר של כף ובגודל שווה.

4. מסדרים בסמוך לכיריים קערה עם הביצים הטרופות, קערה עם פירורי הלחם וצלחת נקייה. בעזרת כף, טובלים כל כדור בביצה, מגלגלים בפירורי הלחם ומניחים על הצלחת.

5. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה – אם מעט פירורי לחם שנזרקו פנימה גורמים לשמן לרחוש, הוא מוכן לטיגון. עובדים בקבוצות של 4-5. בעדינות, מורידים את הכדורים לשמן, ומטגנים במשך 2-3 כל אחד. מגלגלים בזהירות עד שהציפוי כולו שחום ופריך. מוציאים לנייר סופג.

6.אוכלים חם לצד סלט או כל תוספת אהובה אחרת

בתאבון!

===============================

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו