לאכזבת חובבי השוקולד הרבים בעולם: מומחים מזהירים כי כבר לקראת העשורים הקרובים, עומד להיות מחסור חמור בשוקולד. בכירים בענף החקלאות באפריקה, שם גדלים כשני שליש מפולי הקקאו בעולם, מסבירים כי בשל השינויים הקיצוניים במצב האקלים העולמי. המערכת האקולוגית באזור הגידול השתנתה וכתוצאה מכך גם פולי הקקאו נפגעים.

דאג הוקינס, משקיע בריטי בענף החקלאות הסביר כי בניגוד לענפי חקלאות אחרים, שמשתמשים בפיתוחים טכנולוגיים וגנטיים ליבול שלהם. ענף הקקאו מנוהל בעיקר על ידי חקלאים עצמאיים שמשתמשים בטכניקות חקלאיות ישנות. לדבריו 90 אחוז מפולי הקקאו ברחבי העולם גדלים בתנאים מיושנים, כך שכל שינוי בתנאי הטבע משפיע על קצב הגידול.

בעקבות הנתונים מחקר אמריקאי קבע, כי עד שנת 2050, ב-90 אחוז מתוך 290 שטחי גידול ברחבי העולם לא ניתן יהיה לגדל פולי קקאו והשוקולד בעקבות כך יכחד מהעולם.

על אף הכול, אנחנו ממש לא מודאגים ומאמינים שעד אז טובי המוחות בעולם ימצאו דרכים לפתור את בעיות גידול הקקאו. על פי אתר ה-Dailymail, כבר עכשיו משרד החקלאות האמריקאי מספק למגדלים המקומיים זנים מיוחדים של פולי קקאו אשר עברו השבחה גנטית – ומהונדסים במיוחד לעמוד בתנאי יובש קשים ובצורת וכמו כן מנסים להטמיע באזור אמצעי טכנולוגיה שיוכלו לעזור לחקלאים המקומיים.

==============

מקור