עליית מדרגה נרשמה במתיחות השוררת בין הציבור החרדי לשאר תושבי שכונת רמות, עם פתיחת שנת הלימודים.
אמש (א') הגיעו כמה עשרות הורים חרדים והפגינו מול בי"ס "אור תורה סטון" לבנות ברח' צונדק, בשכונת רמות ב'.
המפגינים דורשים להכניס ילדים חרדים בגילאי גן למבנה בית הספר, המשמש כתיכון לבנות של החינוך הדתי לאומי. בית הספר המוכר על ידי משרד החינוך, מאוכלס ע"י 650 תלמידות ונמצא בתפוסה מלאה.
הבוקר (ב'), החריפו ההורים את מאבקם והביאו את ילדי הגנים החרדים יחד עם הגננות לכיכר ספרא, כשאת יום הלימודים הם מקיימים בהפגנתיות ברחבה שמול משרדי העירייה. מספר חברי מועצה חרדים ובהם שלמה רוזנשטיין ומ"מ ראש העיר יוסי דייטש, יצאו אל המפגינים בנסיון להרגיע את הרוחות.
אל ההורים יצא גם סגן ראש העיר דוד הדרי, נציג הציבור הדתי לאומי במועצת העיר, שביקש להסביר את עמדת העיריה בסוגית בית הספר. המפגינים דרשו מהדרי בזעם לפנות חלק משטח בית הספר אור תורה ולאפשר פתיחת גנים חרדים במתחם.
לא נזרוק 650 תלמידות לרחוב
הדרי הסביר למפגינים כי הוא בהחלט "בעד מתן אפשרויות לחינוך הולם לכלל הצבורים בירושלים ובכלל זאת לציבור החרדי", אך דחה על הסף את בקשתם, שמשמעותה הוצאת תלמידות מחוץ לכותלי המבנה.
"לא יתכן לפתור בעיה של אחד ע"י יצירת בעיה לאחר. לא אתן יד לזריקה לרחוב של 650 תלמידות רק בגלל שהן מעוניינות בחינוך דתי ציוני.", אמר הדרי.
המפגינים הודיעו כי אין בדעתם להיכנע וכי הם ימשיכו להפגין עד שיקבלו גנים לילדיהם בשטח בית הספר.
לדברי גורמים בעירייה מדובר בעוד שלב במאבק על דמותה וצביונה של שכונת רמות. "אסור לשכוח שהמאבק מתנהל גם סביב סוגיות אחרות ברמות כולל המינהל הקהילתי ובתי הכנסת".
לדבריהם "חברי מועצת העיר פועלים כל העת לחיזוקו וביצורו של הציבור הציוני בשכונה תוך מתן כבוד לציבורים אחרים, ויש לצפות לכל הפחות לכבוד הדדי גם מהציבור החרדי כלפי שאר תושבי השכונה".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
שעיה מנדלביץ
הגיוני מאוד שבגלל שהם לא מתלבשות עם גרביונים עד הצוואר צריך להעיף אותם ולהשתלט על המבנה
09:27 06.09.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
השתלטות החרדים
התאווה של הציבור החרדי לא נגמרת ברמות..... ירושלים עלולה לשלם את המחיר אם תיהפך לחרדית היא תיסגר (לא יהיה מי שיממן אותה)
09:23 06.09.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מירי
מדובר בגנים שעומדים ריקים כבר שבע שנים לפחות!!!! מי בכלל הסתכל על הביצפר?
09:07 06.09.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה מרמות
לא להאמין כמה שקרים את מכניסים בידיעה אחת. מדובר במתחם של גני ילדים, לא של בית ספר. אף אחד לא הולך לפגוע במדרשה התורנית של אור תורה סטון שלומדות שם...
לא להאמין כמה שקרים את מכניסים בידיעה אחת. מדובר במתחם של גני ילדים, לא של בית ספר. אף אחד לא הולך לפגוע במדרשה התורנית של אור תורה סטון שלומדות שם אגב כ-450 בנות ולא 650. קצת אמת לא תזיק לכם. בושה שהדרי שהיה מורשה חתימה של אור תורה סטון מחזיק במבני גנים ריקים כאשר ילדות בנות 4 ו-3 נמצאות ברחוב. גועל נפש
המשך 23:07 05.09.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר