מצטרפים לארצות הברית.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הורה לשגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, להוציא הודעה רשמית לפיה ישראל פורשת מארגון המדע, החינוך והתרבות של האו"ם- אונסק"ו.

החלטת נתניהו מגיעה לאחר שהאו"ם הצביע נגד החלטת הנשיא טראמפ להכיר בירושלים כבירת ישראל וכחודש וחצי לאחר שאונסק"ו הצביע שמערת המכפלה הוא אתר מורשת פלסטיני.

משמעות החלטת נתניהו היא כי ראש הממשלה קיבל את המלצת משלחת ישראל לאונסק"ו, למרות שבכירים במשרד החוץ התנגדו לעזיבה.

לדברי השגריר כרמל שאמה הכהן: "אונסק"ו בהובלת מדינות ערב ושאר מדוכאי, מתוסכלי וחשוכי העולם שבר שיאים של צביעות, הסתה ושקרים נגד ישראל והעם היהודי, תוך שהוא מזהם את ערכי היסוד הנאצלים שלו בפוליטיזציה ובטרור מדיני שגבל לעיתים באנטישמיות".

עוד הוסיף שאמה הכהן כי "מדינת ישראל והעם היהודי אמורים להיות הראשונים לתרום לארגון והאחרונים לעזוב, אך בתיאטרון האבסורד של אונסק"ו מדינות שאין להן קשר למדע, חינוך ותרבות הפכו את הארגון החשוב הזה לפושט רגל מקצועית, תקציבית ותדמיתית כך שלמדינות מתוקנות ושפויות אין מה למצוא בו".

"בדיוק כמו שלכל החלטות הארגון לא הייתה שום השפעה שלילית על ריבונותנו בירושלים בירתינו ולא על הקשר ההיסטורי של העם היהודי לעיר בכלל ולחלק העתיק שבה בפרט, ההתקפות השפלות והמלחמה שישראל החזירה העירו וגייסו את יהודי כל העולם ובראשם יהדות ארה"ב עד להכרזה ההיסטורית של הנשיא טראמפ".

"ההחלטות נגד ישראל לא יפגעו לעולם בקשר ובמחויבות של מדינת ישראל וכל יהודי לערכי החינוך, התרבות והמדע ולכן ממשלת ישראל לא טורקת את הדלת אלא מזמינה את הנהגת הארגון החדשה יחד עם המדינות השפויות להפסיק לפחד מאותה כנופייה שהשתלטה על הארגון".