רבה האשכנזי של ירושלים, הרב אריה שטרן, יוצא במתקפה חריפה נגד מפלגת 'הבית היהודי' והעומדים בראשה, בעקבות התנהלותם בסערת חילול השבת, ואמר כי אינו מבין את שתיקת ראשי המפלגה הדתית.
"מרגיז אותי נורא, הנושא הזה מסעיר אותי", אומר הרב שטרן לאתר 'בחדרי חרדים'. "אני דואג לעם ישראל בארץ ישראל על חילולי השבת האלו, זה נושא שהוא בנפשנו. אני באמת מתפלא מאוד על אנשי 'הבית היהודי' שלא שומעים אותם בגדול, זה לא עסק רק לחרדים".
הרב שטרן הוסיף ותקף את תוצאות ההסכם של ראשי המפלגות החרדיות עם ראש הממשלה נתניהו, "גם החרדים הגיעו ל"הישג" במרכאות, אני צוחק צחוק מר, שיהיה רק מאה חמישים מרכולים ולא מאה וחמישים, זה ממש "הצלה" גדולה לעם ישראל".
לדבריו, "אני מתפלא על כל מי ששותק על הדבר הזה, צריך לעשות יותר רעש גם על המרכולים וגם על חילול השבת וכפי שאמר דווקא ליצמן – שבת לא יכולה להיות יום השיפוצים הלאומי של מדינת ישראל. במקום ששבת תהיה יום מנוחה היא הפכה ליום שיפוצים".
תגובות
תראו את הזוג המתענג, לא לעולם חוסן לשני הצנועים הללו אז מה אתם מתפלאים, שני חלאות, הם הם המדליפים הגדולים לתקשורת נגד בנימין נתניהו, חושבים שהמשודרגת הזו שהביא רונצקי זה המתחזה לאיש מילואים מצוק איתן, עוד חוזר בתשובה כזה ואבדנו, המוני חילונים יצביעו לשני הנוכלים הללו, נתראה בבחירות שני חלאות חילונים שמלנים בתחפושת ימנית, תמשיכו לצחוק, רק עניין של זמן שאתם תפלו פוליטית.
מי שהצביע למחללת שבת... שיתפלא על עצמו בלבד! לא הגון לתקוף אותם אם ידעת שזה מה שהם. פשוט לעזוב את הבית ה(לא) יהודי וזהו.
ואותי מרגיז שהבית היהודי אדיש למצוקות כמו נכים וכו רק התנחלויות ושטויות, העיקר לריב עים ביבי ולחשוב על התפקיד הבא