חרף ההסכמות אליהם הגיעו בממשלה עם הסיעות החרדיות, שר העבודה והרווחה חיים כץ שוקל לוותר על הסמכות להעניק היתרי עבודה בשבת ולהעביר את האחריות לשר אחר בממשלה, כך פורסם אמש (שני) בערוץ 2.
בעקבות הפרסום, הודיע השר אורי אריאל כי "בשל משבר עבודות הרכבת בשבת ולאור בקשתו של שר העבודה והרווחה חיים כץ להעברת הסמכות לאישור העבודות בשבת לשר אחר, אני מוכן לקחת על עצמי את התפקיד למתן היתרי העבודה בשבת".
השר אריאל הוסיף "מדינת ישראל הנה מדינה יהודית ועליה לשמור על השבת הציבורית ולא לאפשר עבודות שאינן הכרחיות בשבת".
בהתאם לפשרה שהושגה לאחר שעות ארוכות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לראשי המפלגות החרדיות, הצדדים סיכמו ביניהם כי יחוקק חוק שישמר את הסטטוס קוו בכל הארץ והמרכולים בתל אביב לא ייסגרו.
כמו כן, תנועת הרכבות בימי חול לא תיפגע. עוד תאומץ הצעת שר התחבורה ישראל כץ לאפשר לשר העבודה והרווחה חיים כץ להתחשב בשורה של שיקולים ובהם שיקולי בטיחות, מסורת ישראל, רווחת העובד, מידת הפגיעה במרחב הציבורי וכדומה.
עוד במסגרת ההסכם יישמר הסטטוס קוו במשחקי הכדורגל.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים