"חוק ההמלצות", שיאסור על המשטרה להגיש בתום חקירתה המלצות על העמדה לדין, אכן עבר היום (רביעי) בקריאה טרומית במליאת הכנסת, כאשר 52 חברי כנסת הצביעו בעד החוק ו-42 חברי כנסת הצביעו נגד. אולם בעקבות חילוקי הדעות בין מפלגת הליכוד לחברותיה בקואליציה, מפלגות הבית היהודי וכולנו המבקשות לערוך בו שינויים נוספים נראה כי הדרך לאישור סופי של החוק עוד ארוכה.
בכאן 11 פורסם הערב כי במסגרת השינויים אותן מבקשות המפלגות לערוך, הגיעו השתיים לעמדה מתואמת, לפיה יש צורך בהוספת סעיף שיבהיר כי החוק המדובר יחול החל מאישור החוק והלאה בלי קשר לחקירות נתניהו, המתנהלות בימים אלו.
לכאורה, במידה והחוק יעבור, הוא יוכל למנוע מהמשטרה לתת את המלצתה בקשר לעמדתה כלפי העמדתו לדין של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
אלא שהשינוי האמור לא הולך להיות כל כך פשוט זאת לאור התנגדותם הנחרצת של יוזמי החוקי, יושב ראש הקואליציה דוד ביטן וחבר הכנסת דודי אמסלם לשנות את אחד מהסעיפים בחוק, גם במילימטר.
נזכיר כי לאחר קולות רבים שהושמעו המתנגדים לחוק, הושגה פשרה ב"חוק ההמלצות". לפיה, החוק קודם רק בכפוף להסכמת משרד המשפטים בראשות איילת שקד והמשרד לביטחון פנים בראשות גלעד ארדן. בהתאם לכך, אושרה ביום ראשון האחרון ההצעה בוועדת שרים לחקיקה, והובאה כאמור היום לקריאה טרומית במליאת הכנסת.
[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/11/מליאת-הכנסת-חוק-ההמלצות.mp4]]]
אושר במליאה (צילום: מרים אלסטר/ פלאש 90)
ח"כ אמסלם הציג את החוק הים במליאה: "היום המצב הוא לא חוקי ולא חוקתי. שאלתי את עצמי למה המשטרה ממליצה? הרי ממילא הפרקליטות מחליטה. בעצם המשטרה אומרת לציבור 'אנחנו תפסנו את הגנב והפרקליטות סגרה את תיק אז תפנו את הטענות אליהם ולא אלינו'.
"קחו את גיל שפר כדוגמה. יש כמעט 15,000 גיל שפר בשנה ועליהם אני מדבר. ברור לכם שאם נוציא את ראש הממשלה מהעניין אני מניח שרבים מכם היו תומכים. יש פה תופעה מדאיגה שחייבת להיפסק ועכשיו. אני בא מהזווית האזרחית, ראש הממשלה הוא חלק מעם ישראל, הוא לא מהחיזבאללה ומותר שיהיו לו זכויות כמו כל האזרחים. אתכם לא מעניין האזרחים אלא רק להפיל את ראש הממשלה", אמר.
במהלך הדיון במליאה, יושב ראש מפלגת יש עתיד, יאיר לפיד, תקף את הצעת החוק: "למה עכשיו החוק הזה מגיע?", שאל אות מציע החוק ח"כ אמסלם.
לפיד טען מול חברי הקואליציה, "מ-1996 נתניהו הוא ראש ממשלת ישראל ודווקא עכשיו החוק הזה מגיע לפני שלב המלצות המשטרה על החקירות. שלחו אותך, חבר הכנסת אמסלם, שלחו אותך כי צריכות להיות המלצות. אני לא מבין למה עכשיו. אתם מנסים להציל את ראש הממשלה. את מי אתה מרמה?"
כך גם יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי,שאמר על החוק כי הוא "תמצית הפוליטיקה הצינית והמושחתת. החוק הזה מסמן גם את הדרך לסוף שלטון נתניהו".
"על חוק כזה לא יסלחו לא בתל אביב וגם לא באלון מורה. זה ייקח חודשיים או שנתיים, אבל היום זה נגמר", הוסיף גבא
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יואליש מרמלשטיין
על מנת להמשיך לשבת בממשלה הרעה הזו.
21:17 08.11.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר