שורת החוקים של הקואליציה שעברו היום (רביעי) בקריאות טרומיות במליאת הכנסת  עוררו את זעמם של חברי הכנסת  מהקואליציה. בין החוקים שעברו נמצא גם "חוק היועמ"שים" של שרת המשפטים איילת שקד וח"כ אמיר אוחנה לפיו, מינוי יועצים משפטיים יעשה ללא מכרז ובמסגרת משרת אמון. מחברי הכנסת, 49 תמכו 38 התנגדו,ו- 1 נמנע.

בחשבון הטוויטר שלו צייץ הערב יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי והכריז: "בחודש הראשון לממשלתנו נבטל את כל החוקים שמגבילים את המלחמה בשחיתות.

שר החינוך נפתלי בנט, מיהר להגן על חברתו לסיעה שקידמה את החוק ואמר, "חוק היועמ"שים" של איילת שקד- טוב לישראל".

לדבריו,  "כל מנכ״ל יודע שיועץ משפטי טוב מסייע לו במימוש מדיניותו לאור מגבלות החוק.  יועץ משפטי של שר אמור לעשות בדיוק זאת: לסייע במימוש מדיניות השר".

על כן, צינן בנט את התלהבותו של  יו"ר המחנה הציוני וכתב, "גבאי מבין זאת. לכן הוא לא יבטל חוק זה".

למה עכשיו החוק הזה מגיע?

מוקדם יותר הגיב גם ח"כ יאיר לפיד לשורת החוקים שעברה במליאת הכנסת בקריאה טרומית, בניהם "חוק ההמלצות", שיאסור על המשטרה לפרסם את המלצותיה לאחר חקירה שעורר התנגדות רבה מצד האופוזיציה. לפיד תקף את הצעת החוק: "למה עכשיו החוק הזה מגיע?", שאל את מציע החוק ח"כ אמסלם.

לפיד טען מול חברי הקואליציה, "מ-1996 נתניהו הוא ראש ממשלת ישראל ודווקא עכשיו החוק הזה מגיע לפני שלב המלצות המשטרה על החקירות. שלחו אותך, חבר הכנסת אמסלם, שלחו אותך כי צריכות להיות המלצות. אני לא מבין למה עכשיו. אתם מנסים להציל את ראש הממשלה. את מי אתה מרמה?"